Читај ми!

Odbojkašice nadigrale Kanađanke za finalni turnir Lige nacija

Odbojkašice Srbije savladale su Kanadu sa 3:1 (25:20, 25:14, 20:25, 25:22) u pretposlednjem meču grupne faze Lige nacija i praktično već obezbedile plasman na finalni turnir takmičenja. Srbija je trenutno sedma na tabeli sa 20 bodova, a Kanađanke su ostale na devetom mestu sa četiri pobede i tri boda manje od osmoplasiranog Tajlanda.

Srpske odbojkašice su odlično počele meč u Kalgariju i ubedljivo povele sa 2:0 u setovima već posle samo 46 minuta igre.

Kanađanke su uspele da se vrate u igru u trećem setu i smanje na 2:1 ali su izabranice Danijela Santarelija, uz odličnu podršku sa tribina naših navijača, uspele da obezbede pobedu i praktično osiguraju plasman na završni turnir koji će se igrati od 13. do 17. jula u Ankari (Turska).

U pobedničkom timu Ana Bjelica je osvojila 29 poena, Bojana Milenković je dodala 15, a Jovana Stevanović devet. Kod Kanađanki Kira Van Rajk je stala na 20 poena, dok je Emili Maljo dodala 17.

Poslednji meč naše odbojkašice igraju protiv Japana u noći između subote i nedelje ali taj meč neće imati veliki rezultatski značaj.

Naše igračice su sa 20 osvojenih bodova obezbedile sedmu poziciju u grupi iz koje osam ekipa ide na završni turnir, Kanađanke su ostale na devetom mestu sa četiri pobede i tri boda manje od osmoplasiranog Tajlanda koji ima 15 bodova.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво