Читај ми!

Odbojkaši Srbije neće braniti zlato na EP, u finale ide Italija

Odbojkaška selekcija Srbije izgubila je od Italije 3:1 (29:27, 25:22, 23:25, 25:18) u polufinalu Evropskog prvenstva, pa će se u nedelju boriti za bronzu protiv Poljske (17.30). Italijani zasluženo pobedili, a za zlato će se igrati protiv selekcije Slovenije (20.30).

Odličan meč odigrale su Srbija i Italija u polufinalu Evropskog prvenstva, na kraju su "azuri" bili bolji i zasluženo će se boriti za titulu šampiona Evrope.

Ekipa selektora Slobodana Kovača nije uspela da ponovi plasman od pre dve godine, kada je u Parizu u finalu savladala Sloveniju, ali će imati priliku da se bori za bronzanu medalju, protiv domaćina Poljske u nedelju (17.30, RTS).

Italija je bila bolji rival u polufinalnom meču u Katovicama, ali utisak je da nije mnogo nedostajalo "orlovima" da savladaju velikog rivala.

Ipak, Italijani su bili sigurniji, energičniji i manje su grešili u odsudnim trenucima i sasvim zasluženo su našli svoje mesto u finalu.

U prvom setu viđena je velika borba, Srbija je propustila set-loptu, a Italijani koriste svoju petu i dolaze do prednosti - 29:27

Selektor Kovač pokušao je izmenama da vrati snagu svom timu - Atanasijević je ušao umesto Luburića, kapiten Petrić umesto Ivovića - ali su Italijani sigurnom igrom i drugi set rešili u svoju korist - 25:22

U trećem setu Srbija je pružila igru kakva se očekuje od evropskog šampiona, pa čak i izuzetno raspoloženi Italijani, predvođeni Đanelijem i Mikelotom, nisu imali rešenja za srpski napad - 25:23.

Kada se očekivalo da Srbija zapne još jače, desilo se sasvim suprotno - Italijani su osvojili prvih pet poena u četvrtom setu i nagovestili da prave borbe više neće biti.

Pokušavali su srpski odbojkaši da stignu visoku prednost protivnika, ali ih nije išao servis, dok su Italijani "leteli" po terenu i pokazali zašto su na ovom turniru do ove utakmice izgubili samo dva seta - 25:18.

Srbija će u nedelju protiv domaćina Poljske imati priliku da osvoji svoju devetu bronzu na kontinentalnim šampionatima, dok će se Italijani protiv Slovenije boriti za sedmo zlato u istoriji.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво