Читај ми!

Srbija prepustila jedan set Portugaliji, poslednji rival u grupi Grčka

Odbojkaši Srbije savladali su u Krakovu selekciju Portugalije sa 3:1, u četvrtom kolu Evropskog prvenstva. Ekipa Slobodana Kovača praktično obezbedila drugo mesto u grupi, u utorak u poslednjem kolu igra protiv Grčke (17.30).

Ostvarila je Srbija treću pobedu na evropskom prvenstvu, ovoga puta protiv Portugalije 3:1 (25:15, 25:21, 22:25, 25:17).

Nisu blistali srpski igrači, ali su ipak odigrali koliko je bilo potrebno da osvoje tri nova boda na kontinentalnom šampionatu.

Selektor Kovač odlučio je odmori Atanasijevića i Kovačevića, umesto njih su zaigrali Luburić i Perić. Prvi tehničar Jovović već u prvom setu svoje mesto ustupio Todoroviću, u drugom setu Okolić je ušao u igru umesto Lisinca.

Istina, nisu ni Portugalci igrali u najjačoj postavi, pošto je njihov selektor odlučio da glavne igrače odmori za meč petog kola, u kojem će tražiti prolaz u osminu finala.

U prvom setu protivnik je održavao egal sve do 16:13, kada je usledila serija Srbija na servis Jovovića, pa ekipa Slobodana Kovača ubedljivo osvaja prvi deo igre sa 25:15.

U drugom setu raspucao se korektor Luburić, pa je Srbija brzo stigla do značajne prednosti, ali Portugalci hvataju priključak - 12:12.

Ipak, Srbija u finišu drugog seta dodaje gas i, iako su Portugalci pružili jači otpor, osvaja drugi deo igre 25:21.

Protivnik je u trećem setu krenuo još jače, imali su Portugalci i prednost od četiri poena (12:8), ali je Srbija iz minuta u minut topila to vođstvo.

Srbija je povela 19:18, ali je dozvilila protivniku da preokrene rezultat u finišu i osvoji treći set 25:22

Mnogo ozbiljnije su srpski odbojkaši ušli u četvrti set - poveli sa 3:0, a tu razliku održavali do sredine seta.

Do kraja meča, Srbija je povećala tu prednost, osvojila četvrti set 25:17 za pobedu od 3:1.

Srpski odbojkaši su ovim trijumfom praktično obezbedili drugo mesto u Grupi A, a u slučaju kiksa domaćina, možda mogu i do prvog.

U utorak Srbija igra poslednji meč u gruipi, a protivnik je selekcija Grčke (17.30).

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи