Читај ми!

Milojević: Za Vasu sam se nadao, a za Nikolu nisam očekivao MVP nagradu

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a košarkaški trener Dejan Milojević govorio je o uspehu koji je postigao Nikola Jokić, ali i Vasilije Micić, odnosno o njihovim MVP titulama. Bivši odbojkaš a sada sportski psiholog Andrija Gerić smatra da je Nikolin uspeh odlična poruka mladim sportisitima.

Upitan da li je pre sedam godina kada ih je trenirao mogao da predvidi uspeh Nikole Jokića i Vasilija Micića, Milojević je iskreno rekao:

”Lagao bih kad bi rekao da sam očekivao da će Nikola biti MVP NBA lige. Vasa je MVP Evrolige i tome sam se možda i nadao, stvarno je pokazivao veliki talenat kao i Nikola, i samo je sazreo. Kako su godine išle on je bivao sve bolji, pa je ova sezona samo kulminacija i mislim da je zasluženo poneo tu titlulu najboljeg igrača”, kaže Milojević i dodaje:

”Što se Nikole tiče, verovao sam da može da bude ozbiljan NBA igrač, nadao se da može da postane ol-star igrač ali nisam ni sanjao da može da bude MVP. Mnogo sam srećan zbog toga i drago mi je što je  postigao tako neverovatan uspeh”, kaže Milojević.

Nekadašnji odbojkaški reprezentativac, a sada sportski psihilog Andrija Gerić smatra da i pored velikog talenta koji neki sportisa ima, možda i nije baš pametno pričati im u ranim godinama o nekim velikim uspesima.

”Pitanje je da li je dobro reći sportisti ’E, ti možeš da budeš najbolji, da budeš MVP’, jer ne možete uvek znati kako neki sportista trpi pritisak. Neki to dobro podnose, neki ne. Ono što je lepo u ovoj priči o Jokiću jeste to što on nije kao klinac izgledao kao neko ko će biti uspešan košarakaš. Prepune su mreže njegovih slika gde je on slatki ’buca’ i lepo je što to daje nadu svim sportistima koji kao mladi ne izgledaju da će biti Vrhunski, da ipak postoji šansa da radom dođete do nečeg velikog”, poručio je Gerić.

Pogledajte kompletan razgovor iz Jutarnjeg programa RTS-a, u kojem je bilo reči i o važnosti motivacije, karaktera i radnih navika za uspeh u sportu.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво