Kovačević: Kao evropski šampioni trebalo bi da imamo najbolje uslove

Još jedne Olimpijske igre će proteći bez srpskih odbojkaša. Kao i pre četiri godine, odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da izbori mesto za sebe u Tokiju. U meču sa Bugarskom u Berlinu, u kojem je izabranicima Slobodana Kovača bila potrebna pobeda od 3:1 ili 3:0, doživeli su poraz od 3:2.

Onog trenutka kada su Bugari poveli sa 2:1 u setovima, bilo je jasno da Srbija neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Taj rezulatat omogućio je protivniku plasman u polufinale, a naša selekcija je eliminisana.

Posle vođstva Bugarske sa izmenjenim postavama, Srbija je dobila četvri set, ali je izgubila taj-brejk sa 15:13 i utakmicu sa 3:2.

"Mi u određenim situacijama nismo imali solucija. Nažalost, nismo mogli da uparimo sve naše igrače i da budemo fit i to se osetilo na današnjoj utakmici", rekao je selektor Srbije Slobodan Kovač posle meča.

Uroš Kovačević i Atanasijević igrali su sa povredama, a Kovač uopšte nije mogao da računa na Ivovića.

"Treba pružiti ruku Bugarima, koji su danas sigurno bili bolji gotovo u svim elementima. Prevashodno na servisu i u prijemu servisa. Da li smo mi nešto mogli bolje, sigurno da jesmo. Da li smo dali maksimum, siguran sam da jesmo", dodao je Nikola Petrić.

Uroš Kovačević nije krio nezadovoljstvo tretmanom naše selekcije u Berlinu: "Mi smo igrali svaki dan u dva. Nemačka reprezentacija ili ko god je organizovao ovaj turnir nas su stavili da igramo svaki put u dva. Zašto? Mi kao evropski šampioni trebalo bi da imamo najbolje uslove. Oni su nas tako stavili da nemamo nijedan trening. Nijednom nismo mogli da ručamo pred utakmicu."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи