Odbojkaši Srbije bez plasmana na Olimpijske igre

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre pošto je u Berlinu poražena od Bugarske sa 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13).

Najbolji odbojkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju pošto su u trećem kolu B grupe kvalifikacionog turnira izgubili od Bugarske sa 3:2.

Srbija je na taj način sa skorom 1-2 završila takmičenje u grupi.

Izabranicima Slobodana Kovača bio je neophodan trijumf od 3:0 ili 3:1 za siguran plasman u polufinale, ali Bugari su bili jači, poveli sa 2:1, osigurali sebi mesto u polufinalu, a potom ostatak meča, baš kao i Srbija, odigrali sa rezervnom postavom.

Dva osvojena seta reprezentaciji Bugarske bila su dovoljna da obezbedi plasman među četiri najbolje ekipe na turniru.

U odlučujućem delu utakmice Srbija je povela s tri poena razlike, ali su Bugari stigli do novog izjednačenja. Usledila je neizvesna zavšnica, a onda i preokret Bugarske.

Iz grupe B plasman u polufinale sem Bugara izborili su Francuzi, dok su među četiri najbolja iz A grupe Slovenija i Nemačka.

Samo pobednik turnira izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Tok meča:

16.55 – Kraj meča, Srbija je izgubila i peti set rezultatom 15:13 i završila učešće u kvalifikacionom turniru za Tokio.

16.50 – Drama i petom setu, Srbija je dugo vodila, ali je Bugarska izjednačila u finišu – 11:11.

16:36 – Srbija osvaja četvrti set rezultatom 25:20.

Selektor Bugara izmenio je postavu u ovom setu pa su naši momci lako došli do trijumfa u četvrom setu. Pobednik ovog duela biće poznat posle petog seta...

16.22 – Opao je ritam meča u Berlinu – 11:11 u četvrtom setu.

16.08 – Bugarska je osvojila treći set rezultatom 25:22 i obezbedila plasman u polufinale. Odbojkašima Srbije, osim pobede, sada je neophodan trijimf Nizozemske nad Francuskom.

Izabranici Bobe Kovača izgubili su "dah" u završnici seta (19:19), kada je selekcija Bugarske uspela da se odlepi na dva razlike i da rutinski sačuva prednost do kraja seta.

16.04 – Selektor Kovač prinuđen da zatraži tajm-aut, Bugarska "beži" na plus dva – 21:19.

16.01 – Velika borba u Berlinu za svaki poen – 19:19.

15.43 – Strašan početak trećeg seta, Srbija vodi sa 6:2.

15.33 – Srbija dobija drugi set 26:24.

Izuzetno neizvestan meč igraju dve selekcije, a Srbija za dlaku izlazi kao pobednik iz duela u finišu drugog seta. Bugari bolje serviraju, ali je u drugom delu igre proradio srpski blok, a poboljšana je i igra u odbrani.

15.20 – Ulazimo u neizvesnu završnicu drugog seta – 16:16.

15.11 – Dobar početak drugog seta, Srbija vodi sa 8:6.

15.01 – Bugarska osvaja prvi set sa 25:21.

Bolja igra bugarskih odbojkaša u prvom delu igre. Bugarska je imala i pet poena prednosti (19:14), što su uspeli da sačuvaju do kraja prvog seta.

14.49 – Dobar period igre bugarskih odbojkaša, koji stižu do četiri poena prednosti – 18:14.

14.42 – Posle izjednačenog početka meča, Bugarska osvaja tri uzastopna poena i beži na 11:9. Tajm-aut traži Slobodan Kovač.

14.30 – Počeo je meč.

14.28 – Srbija utakmicu počinje u sledećem sastavu: Uroš Kovačević (primač servisa), Nemanja Petrić (primač servisa, kapiten), Nikola Jovović (tehničar), Aleksandar Atanasijević (korektor), Marko Podraščanin (srednji bloker), Srećko Lisinac (srednji bloker), Neven Majstorović (libero).

14.25 – Intoniraju se himne dve države u hali "Maks Šmeling" u Berlinu. Uskoro će početi meč.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво