Brazil u Beogradu i Novom Sadu

Odbojkaška reprezentacija Brazila posle podne stiže u Beograd na utakmice četvrtog vikenda A grupe Svetske lige, koje će protiv selekcije Srbije odigrati 4. jula u Beogradu i dva dana kasnije u Novom Sadu.

Kako je saopštio Odbojkaški savez Srbije, selektor brazilskog tima Bernardo Rezende u Srbiju će dovesti sledećih 15 igrača: tehničare Marselinja i Bruna, korektore Andrea i Andersona, libera Serža, blokere Gustava, Andrea, Helera, Sidaoa, Rodriga i Edera i primače dantea, Žiba, Murilja, Nalberta i Samjuela.

Rezende je podsetio da je Brazil na domaćem terenu odigao dva veoma teška i neisvesna meča protiv Srbije tokom prvog vikenda Svetske lige.

"Sada znamo nove kvalitete srpskog tima i siguran sam da će održati visok nivo odbojke u vašoj zemlji. Sa Nikolom Grbićem, Ivanom Miljkovićem i Andrijom Gerićem Srbija je mnogo snažnija i iskusnija. Odigrali su dovoljno kvalitetnih mečeva u ovoj Svetskoj ligi i verovatno neće dozvoliti sebi da pred domaćom publikom naprave onoliki broj grešaka kao u Brazilu", naglasio je Rezende.

Bloker brazilskog tima Gustavo dodao je da su mladi igrači Srbije pokazali da je pred njima blistava budućnost.

"Posebno bih istakao Sašu Starovića za koga sam siguran da će postati veliki igrač. Imali smo problema u utakmicama prvog vikenda, jer ih nismo dovoljno poznavali. Sada smo potpuno u takmičarskom ritmu i siguran sam da ćemo igrati sve bolje", poručio je Gustavo.

Prva utakmica četvrtog vikenda A grupe Svetske lige između Srbije i Brazila igra se u petak u 20.30 časova u beogradskom "Pioniru", a druga u nedelju u istom terminu u dvorani SPC "Vojvodina" u Novom Sadu uz prenos na RTS-u.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво