Dačić dodelio diplomatske pasoše zlatnim odbojkašima

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše članovima odbojkaške reprezentacije Srbije.

Odbojkaši su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

"Dodeljivanje diplomatskih pasoša i zvanja ambasadora dobre volje Republike Srbije vama šampionima Evrope je najmanje što ova država i Ministarstvo spoljnih poslova mogu da urade za vas, u odnosu na ono što ste vi uradili za našu zemlju i narod. Rekao sam vam da odavno neka medalja nije ovako emotivno odjeknula među našim narodom. Srbiji su potrebne pobede i njima pokazujemo da smo zemlja i narod vredni poštovanja", rekao je Dačić.

Zlatni "orlovi" su u ponedeljak stigli u Beograd, gde im je priređen svečani doček ispred Starog dvora.

"Mi se ponosima vama i voleo bih da svi ambasadori budu kao vi. Želim da sa ovim pasošem osvojite što više medalja za našu zemlju i narod", izjavio je šef srpske diplomatije.

Nakon ministra Dačića prisutnima se obratio i kapiten reprezentacije Nemanja Petrić koji je u ime cele reprezentacije zahvalio na dodeli diplomatskih pasoša i zvanja dobre volje.

"Velika nam je čast što smo danas ovde i zahvalio bih prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću i Ministarstvu spoljnih poslova na ovoj privilegiji koju su nam danas ukazali. Mi smo se uvek borili da časno predstavljamo našu državu i naš narod. Drago nam je da sad postajemo ambasadori dobre volje zvanično i tom u cilju ćemo se još više truditi da nas predstavimo u najboljem svetlu", izjavio je kapiten odbojkaške reprezentacije Nemanja Petrić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво