Kovač za RTS: Srbija mora da bude uvek favorit, hvala igračima na ovom osećaju

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije koja je u Parizu osvojila zlato na EP, Slobodan Kovač, gostujući u Beogradskoj hronici zahvalio se igračima i izjavio da Srbija uvek mora da ide na medalju.

Selektor je izjavio da se mnogo toga desilo u protekla 24 časa.

"Ne znam šta se dešava, velika je euforija nastala posle svega, verovatno niko nije očekivao, pa smo iznenadili sve"

Kada je dolazio na klupu reprezentacije, navodilo se da je atmosfera u rasulu, što kako kaže Kovač nije bio slučaj.

"Rekli su mi da je malo vremena, pitali da li ću moći da uradim nešto, kao da je bilo rasulo i da sam ja spasilac, a to uopšte nije tačno. Znao sam sa kojim igračima raspolažen, kakvog su kvaliteta, tri nedelje ispale su dovoljne za zlato", rekao je Kovač.

Selektor je rekao da Srbija, shodno kvalitetu igrača uvek mora da bude favorit za medalju.

"Generalno nam u sportu nam ne odgovara da smo favoriti, možda eventualno oni iz senke, onda bude lepše i slađe. Srbija u odbojci ne može da ne bude selekcija koja ne ide na medalju, to mora na svakom takmičenju, imamo dobre igrače koji su u klubovima i svetskoj odbojci vedete i normalno je da su očekivanja velika", rekao je Kovač.

Poznat po energiji i srčanosti, Slobodan Kovač se kod dodele medalja zahvalio i poklonio svojim igračima.

"Da se razumemo, to je bila zahvanost njima, za ovo zlato, omogućili su mi da budem u prilici da vodim reprezentaciju, vodio sam Iran, Sloveniju, ali ovo je nešto drugo, svoja zemlja, u prilici sam da budem na krovu Evrope. Ipak, ja sam mali šraf, a oni ti koji uspehe stvaraju na terenu i normalno je da pokažem zahvalnost".

"Mi smo bili ispred skupštine, ali bilo je to davno, nisam se u međuvremenu peo na balkon, nisam imao prilike. Pratio sam našu odbojku i bio sam upućen u sve, što se tiče balkona, kažu da je osećaj fenomenalan, nešto za čim sportista žudi", dodao je Kovač.

Kovač je izjavio da još uvek nije odlučio sa suprugom gde će na odmor. 

"Ja sam nekoliko klubova ruskih odbio jer mi se nešto nije dopalo tamo, iako su uslovi fenomenalni, bio sam bez kluba. I onda je bilo, šta ćemo posle Evropskog, ali onda moramo da sačekamo ove prijeme i ceremonije pa da odlučimo", zaključio je Kovač.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво