Kapiten Petrić za RTS: Timski duh naša snaga

Po dolasku na Beogradski aerodrom šampiona Evrope kapiten odbojkaškog tima Srbije Nemanja Petrić u izjavi RTS-u istakao da je tim od samog početka verovao da mogu postati šampioni Evrope i da mu je velika čast da bude kapiten takvog tima.

Kakav je osećaj predvoditi tim šampiona i podići pehar na ovakvom takmičenju?

"Osećaj je neopisiv. Pre svega velika je čast biti kapiten ove sjajne ekipe, ovih sjajnih momaka. Predvoditi ih nije bilo teško jer su stvarno fenomenalni. A u samom trenutku podiznja pehara mnogo toga prođe kroz glavu, ali najbitniji je zajednički osećaj da smo na krovu Evrope. Da smo još jednom pokorili Evropu i pokazali da je Srbiji mesto na krovu Evrope.", rekao je Nemanja Petrić.

„Verovali smo u naš kvalitet. Verovali smo u to da možemo da osvojimo Evropski šampionat. Nismo se predavali ni u jednom trenutku. Znali smo da smo kao tim, kao jedan i mislim da se to i videlo. Mislim da je to, negde u dubini, i bila naša snaga.", istakao je kapiten tima.

Na pitanje reportera hoće li i ubuduće biti kapiten tima, Petrić je konstatovao da ostaje kapiten tima, a da će de tek videti koliko još dugo.

„Nije lako napustiti ove momke. Koliko god da se čovek po nekada umori... Ove momke ne napuštam tako lako." zaključio je Petrić.

broj komentara 0 pošalji komentar