Šampioni Evrope stigli u Beograd

Odbojkaška reprezentacija Srbije sletela je u Beograd oko 12.35, dan posle osvajanja titule na Evropskom prvenstvu. Naš tim je u nedelju savladao Sloveniju i došao do evropske krune u Parizu.

Srbija je do titule došla pobedom nad Slovencima – 19:25, 25:16, 25:18, 25:20.

Avion u kojem se nalazi srpska ekspedicija stigao je na aerodrom "Nikola Tesla", gde je prvo prošao ispod vodenog luka, koji predstavlja najveću čast pri sletanju.

Njima je potom biti upriličen doček u zgradi aerodroma – prvo su sa peharom i medaljama pozirali foto-reporterima, potom se obratili novinarima i navijačima, a od 20 časova će se pojaviti na čuvenom balkonu gradske skupštine.

Selektor Slobodan Kovač istakao je da je bio zabrinut pred početak šampionata jer je bilo malo vremena za rad, ali da je verovao u svoje igrače.

Kapiten Nemanja Petrić potvrdio je da će tu "funkciju" obavljati i u budućnosti, dok Neven Majstorović jedva čeka da se pojavi pred navijačima na terasi Starog dvora.

U studiju RTS-a bio je i proslavljeni libero Vasa Mijić, koji je kazao da je srećan zbog uspeha, posebno jer su ovi momci često bili osporavini kada su igrali slabije.

Odbojkaši su se ovim uspehom pridružili ženskoj selekciji, koja je isto učinila pre nekoliko sedmica.

Zanimljivo, ovo je drugi put u istoriji da su i odbojkaši i odbojkašice Srbije aktuelni šampioni Evrope. Prethodno se to dogodilo pre osam godina.

Sve o tome pročitajte OVDE.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво