Odbojkaši kroz dramu do polufinala Evropskog prvenstva!

Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad Ukrajinom sa 3:2, po setovima 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9. "Orlovi" su stigli među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu i za finale će se boriti sa Francuskom, koja je maksimalnim rezultatom eliminisala Italiju.

Ekipa Slobodana Kovača nije najbolje otvorila meč u Antverpenu, dok su na drugoj strani Ukrajinci bili veoma inspirisani.

Servirali su na izuzetno visokom nivou, pogađali u serijama i na svaki način kažnjavali nešto lošije reakcije srpskih igrača.

Serijom poena došli su do vođstva u setovima, da bi u drugom potpuno dominirali do same završnice. Momci u žutim dresovima imali su 17:21 u tom periodu, nakon čega je usledio niz fantastičnih servisa Aleksandra Atanasijevića.

On je pokrenuo preokret i izjednačenje u setovima se činilo kao ključni trenutak u meču.

U trećem setu je Srbija uspela da odbije nekoliko naleta protivničkog tima i sačuva prednost, ali je sebi katastrofalnom igrom zakomplikovala život.

Ukrajinci su prihvatali poklone i izjednačili na 2:2, ali su srpski igrači u taj-brejku pokazali od čega su satkani. Fantastični Uroš Kovačević je "izmislio" nekoliko poena na mreži i doneo 5:1.

"Orlovi" su ovoga puta bili potpuno koncentrisani i maksimalno posvećeni svakom poenu, pa su sačuvali prednost i slavlje je moglo da počne.

Najbolji u srpskom timu bili su spomenuti Atanasijević sa 24 i Kovačević sa 21 poenom, dok je Nemanja Petrić upisao 12. U poraženoj ekipi Jan Jereščenko je prednjačio sa 18 poena, jedan manje osvojio je Dmitro Vietski, a 12 je dodao Juri Semenjuk.

Srbija će se 11. put u poslednjih 13 nastupa naći u polufinalu, u kojem će se sastati sa Francuzima u petak, 27. septembra u Parizu od 20.45.

U drugom polufinalu, dan ranije, igraće Slovenija i Poljska u Ljubljani.

Tok meča:

22.48 - Kraj, Srbija je u polufinalu Evropskog prvenstva! Naši momci su dobili odlučujući set rezultatom 15:9 i zasluženo prošli dalje.

22.42 - Nastavlja se serija Srbije, na korak smo do trijumfa – 9:4.

22.37 - Fantastični Uroš Kovačević "izmišlja" nekoliko poena iz veoma teških situacija na mreži, Srbija vodi 5:1 i ukrajinski selektor mora da traži tajm-aut.

22.35 - Srbija dobija prvi poen u taj-brejku i vodi 1:0!

22.30 - Nisu uspeli naši momci da se vrate, Ukrajinci dobijaju set rezultatom 19:25 i izborili su odlučujući!

22.21 - Nastavili su protivnici sa neverovatnom igrom i dolaze do +5 (12:17).

22.15 - Period smušene igre "orlova", koji Ukrajinci koriste na najbolji način. Serija i vođstvo rivala 9:11.

22.11 - Ekipe se smenjuju u vođstvu, Srbija je imala poen prednosti, ali su Ukrajinci uspeli da ga nadoknade. Rezultat je 6:6 u četvrtom setu.

22.06 - Atanasijević počinje četvrti set servis greškom.

22.00 - Završen je treći set 25:22, Srbija vodi 2:1. 

21.38 - Konačno Srbija igra kako treba, "orlovi" vode 7:3.

21.28 - Srbija je osvojila drugi set rezultatom 25:23. 

20.25 - Preokret Srbije, koja servira za izjednačenje. Ipak servis greška, rezultat je 24:23.

20.15 - Ukrajina bolja i u drugom delu igre. Čim se Srbija približi ili izjednači, Ukrajinci se "odlepe" na dva-tri poena. Kovač traži tajm-aut pri rezultatu 17:14 za Ukrajinu.

20.56 - Pauza je više prijala Ukrajincima, koji su preokrenuli i osvojili prvi set sa 25:21.

20.50 - Poen za poen gotovo ceo prvi set. Uroš Kovačević je osvojio poen, Srbija vodi 20:18. Selektor Ukrajine je zatražio tajm-aut.  

20.30 - Počeo je meč.

Najbolji srpski odbojkaše, koji su do četvrtfinala izgubili samo jedan set, od polufinala deli duel sa selekcijom Ukrajine koja je priredila iznenađenje eliminišući selekciju domaćina Belgiju. 

Ukrajinci se nisu plasirali na Evropsko prvenstvo od 2005. godine, a naši odbojkaši su poslednji put sa njima odmeravali snage daleke 1998. na Svetskom prvenstvu u Japanu i tada smo slavili sa 3:0. 

Upravo zbog iznenađenja koje su Ukrajinci priredili u meču sa domaćinom, naši odbojkaši su u izjavama pred meč istakli da moraju biti istrajni u prdstojećem duelu, a selektor je istakao datim mora biti vrlo oprezan.

Direktan prenos meča možete pratiti od 20.20 na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za posetioce iz Srbije), a tok meča možete pratiti na našem portalu.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво