Odbojkaši Srbije: Bilo je teško, prvi set je bio ključan

Izabranici Slobodana Kovača potvrdili su klasu protiv Češke i izborili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva. U borbi za polufinale naši odbojkaši igraju protiv Ukrajine. Meč je na programu u utorak od 20.30. Prenos je na našem Prvom programu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Češkom 3:0 (31:29, 25:21, 25:18) u Antverpenu plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

"Neko ko nije pratio ovu utakmicu misliće da je bilo lako... nije bilo lako kao do sada ni jedna utakmica koju smo igrali. Ovo je Evropski šampionat, menjaju se hale, menja se vreme igranja utakmica. Danas je bilo teško, kako prvi tako i drugi i treći set", rekao je Nikola Jovović posle pobede nad Češkom i plasmana u četvrtfinale.

"Prvi set je odlučio, imali smo dobru igru ali su Česi sa dobrim servisom poremetili prijem, kasnije smo postali malo nervozni. Set je dobijen na razliku što nas je podiglo motivaciono i fizički. Na kraju zaslužena pobeda, imamo dva dana slobodno da se što bolje pripremimo za najvažniju utakmicu, četvrtfinale", izjavio je iskusni Marko Podraščanin.

"Nemamo više prava na grešku. Česi su ušli u utakmicu znajući da nemaju šta da izgube. Rizikovali su mnogo na servisu. Ono što je važno da smo dobili prvi set na razliku obzirom da će nam trebati ovakvi mečevi, da teško dolazimo do pobede jer dolaze sve jači protivnici, dodao, večeras odlični", Aleksandar Atanasijević.

Srpski odbojkaši u borbi za polufinale igraju sa Ukrajino, utorak 24. septembar od 20:30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво