Terzić: Igračice sanjaju ovaj balkon, potrudićemo se da budemo tu i sledeće godine

Zoran Terzić rekao je za RTS da njegove igračice sanjaju balkon Skupštine grada i da zbog toga i igraju. Nada se da će se tu naći i naredne godine, posle Olimpijskih igara u Tokiju. Selektor odbojkašica osvrnuo se i na paklenu atmosferu u Ankari, tokom finalnog meča.

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je na dočeku zlatnih devojaka, da je veoma važno da uspesi sportista probuditi želju kod mladih da se i sami bave sportom.

"Nije to politički govor, to je stvarno tako. Definitivno, devojke zbog ovoga igraju. Pričali smo mnogo puta da nijedan novac ne može da im plati ovako nešto. Ovo je ono o čemu sanjaju, Verovatno mnoge devojčice koje se bave sportom, ili još nisu ni počele, sanjaju da se jednog dana popnu na ovaj čuveni srpski sportski balkon. Želeo bih da odbojkašice svake godine budu na ovom balkonu, za sledeću ćemo se potruditi da tako i bude", rekao je Terzić za RTS.

Selektor se osvrnuo i na finalni meč, odnosno neverovatnu atmosferu u dvorani u Ankari.

"Ovoga puta je srce teško izdržalo, pre svega zbog uslova u sali. Bilo je pakleno, bilo je pakleno vruće, pakleno zagušljivo, bez vazduha, 15.000 ljudi... Takvu atmosferu niko od nas nije doživeo na odbojkaškoj utakmici. Sigurno da bismo lakše dobili da smo igrali bilo gde drugde nego u Ankari. Ali, ovako je mnogo, mnogo slađe", rekao je Terzić.

broj komentara 0 pošalji komentar