Terzić: Ova ekipa nikada ne odustaje

Selektor Srbije, Zoran Terzić, posle nove medalje srpskih odbojkašica, kaže da je to ekipa koja uvek zna šta hoće i koja nikada ne odustaje.

Najbolje srpske odbojkašice odbranile su titulu Evropskog šampiona, pošto su u Ankari savladale Tursku sa 3:2.

"Iskreno, verovatno bi bilo lakše za nas da smo igrali bilo gde drugo. Ovo je bio pakao u kojem nikada nismo igrali, ni blizu. Bila je neverovatna atmosfera, od prvog do poslednjeg zvižduka. Nismo imali nikakvu komunikaciju sa ekipom, jer jednostavno nismo mogli da se čujemo", rekao je Terzić.

On je pohvalio ekipu, koja je u svakom momentu znala šta želi.

"Dešava se da igramo dobro, pa da osvojimo takmičenje sa jednim ili dva izgubljena seta... A dešava se i da igramo slabije, pa opet da osvojimo... To je samo pokazatelj da je ovo prava ekipa, koja u svakom momentu zna šta hoće, koja nikada ne odustaje i koja će uvek ići na pobedu", rekao je Terzić.

Maja Ognjenović je bogatoj kolekciji dodala još jednu zlatnu medalju.

"Bilo je kako smo očekivali. Neizvesna utakmica, puna preokreta... Nije bilo lako igrati u ovakvom ambijentu, nijedna od nas u karijeri nije igrala pred ovako ispunjenim tribinama, gde je sve bukvalno ispunjeno do poslednjeg mesta i svi navijaju protiv vas".

Ona je ponosna na ekipu, a pohvalila je mlađe igračice koje su zasijale kada je bilo najpotrebnije.

"Ja sam izuzetno ponosna na ekipu. Čak u trenucima kada se činilo da turska vodi i možda ima meč u svojim rukama, mi smo uspele, hladne glave, pogotovo u petom setu, da se vratimo. Odlične poteze je pravila i klupa - dobre izmene u pravim trenucima, a neke mlađe igračice su iznele veliki teret", rekla je Ognjenovićeva.

U ponedeljak je organizovan doček za odbojkašice - na starom mestu.

"Ne možemo da dočekamo... To je ono zbog čega treniramo, radimo, pobeđujemo... Za naš narod, za našu zemlju".

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, priznaje da je bio divan osećaj uručiti medalje srpskim odbojkašicama. 

"Sjajan je osećaj, čestitam našim devojkama koje su izdržale veliki pritisak publike... Šta god da kažem o našim devojkama je malo... Pokazale su da mogu da se nose sa pritiskom, zaslužile su puno oštovanje. Hvala im na svemu što su uradile, one su carice", rekao je Udovičić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво