Titula ostaje gde joj je i mesto – Srbija je najbolja u Evropi

Najbolje srpske odbojkašice odbranile su titulu Evropskog šampiona, pošto su u Ankari savladale Tursku sa 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13) u finalu kontinentalnog šampionata.

Lavovska borba i čelični živci srpskih odbojkašica u Ankari. Naspram sebe su imale izuzetno motivisanu ekipu Turske, nošenu fanatičnom podrškom sa tribina.

Upravo je taj momenat i pomogao Turkinjama da povedu u meču, ali su se devojke Zorana Terzića "sabrale" i osvojile naredna dva seta.

Nije moglo bez drame, jer je Srbija ispustila lepu prednost u četvrtom setu što su Turkinje oberučke prihvatile i izjednačile. 

Iskoristile su trenutak i okrenule meč u svoju korist, ali je Bjanka Buša sa nekoliko odličnih poteza u najbitnijim momentima meča preokrenula rezultat i Srbija je došla do pobede u taj-brejku.

Srbija je odbranila titulu osvojenu pre dve godine na u Azerbejdžanu i Gruziji, i osvojila ukupno trećo zlato za Srbiju na prevenstvima Starog kontinenta. 

Srbija je šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkašica igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja - na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svetskom šampionatu (2018).

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović zabeležila jedan manje.

Boškovićeva je proglašena za najkorisniju igračicu (MVP) Evropskog prvenstva, a ona je ovo priznanje dobila i na prethodnom EP.

Doček zlatnih odbojkašica u ponedeljak ispred Skupštine Grada Beograda u 21 sat. 

Bronzanu medalju osvojile su Italijanke, koje su borbi za treće mesto pobedile Poljsku sa 3:0.

Čestitka predsednika Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je reprezentaciji Srbije osvajanje zlatne medalje.

"Naše zlatne odbojkašice podigle su Srbiju na vrh Evrope! Vaše zlato je još sjajnije zbog srčanosti, upornosti i energiji koju ste pokazale na svakom koraku do evropskog trona. Srbija se ponosi vama, jer ste pokazale vrhunsku igru, izuzetan fer-plej i borbenost dostojnu najvećih šampiona. Naš narod vas čeka da zajedno proslavimo vaš veličanstveni uspeh! Hvala vam čto ste proslavile Srbiju, hvala vam za ovo predivno zlato!", navodi se u čestitki predsednika Srbije.

Ovako je protekao meč:

21.15 - Kraj! Odbojkašice Srbije odbranile su titulu evropskog prvaka! 

20.45 - Turkinje su izjednačile pošto su osvojile četvrti set sa 25:22. Delovalo je da su devojke Zorana Terzića na odličnom putu, ali su Turkinje vezale nekoliko poena, prelomile set u svoju korist i došle do izjednačenja. 

20.15 – Srbija vodi sa 2:1 u setovima, pošto je treći osvojila sa 25:21.

19.40 – Završen je i drugi set, ovaj pripada Srbiji rezultatom 25:21. Naše odbojkašice su zaigrale znatno bolje u odnosu na prvi set, od samog starta su stekle prednost, koju su uspele da odbrane, uprkos požrtvovanim Turkinjama.

19.10 – Kraj prvog seta. Srbija - Turska 21:25. Protivnice su uspele da odličnim servisima, sredinom seta, odvoje naše srednjake od mreže čime su stekle prednost koju naše devojke nisu uspele da nadoknade.

19.08 – Dugačak poen, nekoliko kontri na obe strane i osvajaju ga Turkinje, koje potom dolaze do četiri set lopte - 24:20.

19.07 – Naše devojke uspevaju da oblaže prednost protivnica - 22:20.

19.03 – U finiš seta protivnice ulaze sa velikom prednošću - 21:16.

19.02 – Konačno naše osvajaju poen i prekidaju seriju protivnica 19:15.

19.02 – Neuspešno, Turkinje osvajaju još tri poena. Poremećen je prijem Srbije, 19:14.

19.00 – Velika borba, nadmudrivanje u polju, ovog puta Turkinje su uspešnije, i sada one imaju dva poena prednosti 16:14.Selektor Terzić tajm-autom prekida nalet protivnica.

18.58 – Naše devojke preko Tijane Bošković ponovo stižu do dva poena prednosti, međutim protivnice uzvražaju istom merom - 13:13.

18.54 – Protivnice vezuju nekoliko poena i dolaze do izjednačenja - 9:9.

18.50 – Pet minuta igre odbojkašice Srbije uspešnije i vode sa 7:4. Odlična na mreži i na servisu Brankica Mihajlović.

18.45 – Nakon intoniranja himni dve selekcije, počeo je meč...

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво