Odbojkašice Srbije poražene od Turkinja

Srbija – Turska 0:3 (19:25, 23:25, 20:25) . Reprezentacija Srbije nije uspela da iskoristi prednost domaćeg terena i savlada Turkinje. Posle velike borbe naše odbojkašice poražene su u hali „Aleksandar Nikolić“.

Velika borba pripala je Turkinjama. Nisu se predavale naše odbojkašice, konstantno su pretile, nošene sjanim navijanjem, ali protivnice su večeras delovale sigurnije, sa više energije i zasluženo su stigle do trijumfa i Beograd napuštaju bez poraza.

Nisu naše odbojkašice imale dovoljno snage da se suprotstave izuzetno raspoloženim protivnicama. Turkinjama je fantastično funkcionisao servis, što im je donelo dodatno samopouzdanje. S druge strane poremećen prijem otežao je posao našim devojkama, pa su morale da ulože dodatni napor kako bi parirale protivnicama.

U više navrata naše su uspevale da zaprete, čak i da preokrenu rezultat u setu, ali su Turkinje ekspresno reagovale i sa nekoliko vezanih poena brzo vraćale prednost. Dugo je selektor Terzić pokušavao da nađe dobitnu kombinaciju u polju, ali nije bilo rešenja.

Turkinje je do trijumfa predvodila Karakurt sa 20 poena, Baladin je imala učinak od 11, a Kaliskan osam.

U našoj selekciji najbolja je bila Tijana Bošković sa 15 poena, Brankica Mihajlović je zabeležila devet, a Mina Popović i Stefana Veljković po pet.

Tok meča:

21.35 – Kraj meča. Srbija - Turska 20:25. Naše nisu uspele da preokrenu. Turkinje rutinski privode set i meč kraju.

21.32 – Protivnice vezuju još dva poena i sada imaju velikih četiri razlike.

21.30 – Finiš trećeg seta, Turska vodi sa 20:18.

21.24 - Na drugo tehnički tajm-aut Turkinje odlaze sa dva poena prednosti - 16:14.

21.23 – Protivnice nastavljaju sa dobrom igrom i povećavaju prednost na 15:11. Međutim naše uspevaju da se vrate, priđu na minus jedan.

21.13 – Prvi tehnički tajm-aut, Srbija - Turska 5:8. Nakon što su naše osvojile prvi poen u setu, protivnice su uspele da vežu četiri poena, 4:1. Naše uspevaju da povežu redove i priđu na poen zaostatka.  Do pauze Turkinje ponovo vraćaju prednost od tri poena.

21.04Kraj drugog seta, Srbija - Turska 23:25. Protivnice uspevaju da realizuju drugu šansu na servis naše selekcije i reše i drugi set u svoju korist.

21.03 – Lakši deo posla naše odbojkašice su uspele da urade i spasu prvu set loptu, 24:23.

21.02 – Turkinje skoncentrisanije u nastavku i preokreću na 23:22, potom uspevaju da realizuju kontru i sada imaju dve vezane set lopte..

20.56 – U finiš seta ušlo se pri prednošću naše selekcije od 20:19.

20.52 – Naše devojke uspevaju da izjednače - 17:17.

20.49 – Drugi tehnički tajm-aut, Srbija - Turska 14:16. Do druge pauze protivnice su zadržale prednost od dva poena.

20.46 – Naše odbojkašice odgovaraju serijom od tri vezana poena i prilaze na minus jedan.

20.44 – Novom serijom prtivnice povećavaju na plus četiri, 12:8. 

20.38 – Prvi tehnički tajm-aut, Turska vodi sa 8:6. U igri poen za poen, protivnice su uspele da steknu prednost od dva poena.

20.28 – Kraj prvog seta. Srbija - Turska 19:25.  Protivnice koriste drugu šansu i dobijaju prvi set.

20.27 – Turkinje ekspresno dolaze do šest set lopti - 24:18. 

20.25 – U finiš prvog seta ušlo se pri vođstvu Turkinja od 21:17.

20.19 – Drugi tehnički tajm-aut, Srbija - Turska 14:16. Turkinje uspevaju da sačuvaju prednost. Naše su u par navrata prišle na poen zaostatka, ipak protivnice uspevaju da na odmor odu sa dva razlike.

20.14 – Posle pauze Turkinje uspevaju da vežu četiri poena i povedu sa 11:8. Selektor Terzić reaguje tajm-autom kako bi prekinuo seriju protivnica.

20.10 – Prvi tehnički tajm-aut, Srbija vodi proitv Turske sa 8:7. Naše su nešto bolje ušle u meč i stekle prednost od 4:2. Međutim protivnice uspevaju da preokren. Minimalnu prednost držale su sve do 7:6, kada su odbojkašice Srbije vezale dva poena i na pauzu otišle sa prednošću od jednog poena.

20.00 – Počeo je meč u hali "Aleksandar Nikolić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво