Liga nacija, odbojkašice Srbije startuju protiv Holandije

Odbojkašice Srbije igraće na startu Lige nacija protiv Holandije 21. maja u hali „Aleksandar Nikolić“, protivnice našoj selekciji prve nedelje takmičenja biće još Koreja i Turska.

Pred aktuelnim Svetskim prvakinjama je novi izazov - Liga nacija. Prve nedelje imaće priliku da se predstave domaćoj publici u hali „Aleksandar Nikolić". Tri dana, tri utakmice protiv Holandije, Koreje i Turske.

Naše odbojkašiće će prvo na megdan sa Holandijom u utorak 21. maja od 20.00 časova. Narednog dana rival je Koreja, od 17.00 časova, a u četvrtak Srbija će odmeriti snage sa Turkom, taj meč počinje u 20.00 časova.

Raspored utakmica prve nedelje takmičenja u Grupi 4:
1. kolo, utorak 21. maj:
Turska - Koreja 17.00
Srbija - Holandija 20.00

2. kolo, sreda 22. maj:
Srbija - Koreja 17.00
Holandija - Turska 20.00

3. kolo, četvrtak 23. maj:
Holandija - Koreja 17.00
Srbija - Turska 20.00

II vikend će se odigrati 28 - 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika.

U okviru 12. grupe III vikenda 4 - 6. juna, Srbija će gostovati u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.

IV vikend je na programu 11 - 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, V vikend će se odgirati 18 - 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Kini. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska.

Finalni turnir će se odigrati 3 - 7. jula u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво