Srpski odbojkaš postao rekorder italijanske lige

Dušan Petković, korektor italijasnke Sore, postao je rekorder italijanske serije A po broju osvojenih poena u jendoj sezone.

Petković je sa Sorom zauzeo deveto mesto na tabeli ligaškog dela takmičenja, a u sezoni od oktobra do marta osvojio je čak 590 poena, što je novi rekord italijanske lige.

Dosadašnji rekord držao je Kubanac Denis, koji je 2010. poentirao 588 puta.

Takođe, Petković je realizovao čak 525 napada, što je takođe novi rekord Serije A.

U poslednjem meču u sezoni, pošto se Sora nije plasirala u plej-of, Petković je osvojio 22 poena, čime je došao do lepog rekorda.

Petkovića sada verovatno očekuje promena sredine, pošto su veliki klubovi "bacili oko" na korektora iz Niša, ali izvesnije je da ga čekaju obaveze u reprezentaciji Srbije u predstojećoj Ligi nacija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво