Odbojkaši Crvene zvezde osvojili Kup Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalu u Lajkovcu savladali Radnički iz Kragujevca 3:0, po setovima 25:18, 25:21, 25:20.

Meč je trajao 82 minuta, a Zvezda je ubedljivom igrom osvojila 14. trofej u nacionalnom Kupu. Utakmicu u Hali sportova u Lajkovcu posmatralo je 2.600 gledalaca, a sudili su Dejan Rogić i Robert Leko.

Crveno-beli su prikazali sjajnu partiju i od početka do kraja utakmice su znali šta žele i nijednog momenta nisu dozvolili odbojkašima Radničkog da se vrate u meč. Zasluženo su došli do trofeja i pokazali da trenutno igraju najbolju odbojku u Srbiji.

Na početku meča ekipe su poene osvajale u serijama, a Zvezda je sa dva vezana bloka Marka Sinđelića otišla na tehnički tajm aut sa vođstvom od 12:8. Danilo Pavlović je nastavio seriju crveno-belih, ali su je posle tajm auta Kragujevčani prekinuli.

Zvezda je čuvala stečenu prednost, a u završnici je vezala četiri poena i povela sa 22:14. Servis greškom Radničkog Zvezda stiže do sedam vezanih set lopti, a drugu je iskoristio Lazar Dodić koji je iz bloka doneo vođstvo - 25:18.

Beogradski crveno-beli su nastavili sa dobrom igrom, sa tri poena u nizu poveli su sa 7:4, ali su odbojkaši Radničkog poravnali rezultat, pa je Crvena zvezda na tehničkom tajm autu imao minimalnu prednost.

Posle pauze Danilo Pavlović je doneo Zvezdi plus dva, a potom je Dodić povisio na 15:12. Kragujevčani prilaze na minus jedan, ali Nejić i Dodić vraćaju prednost od tri poena, a nakon tajm-auta vezuju još dva poena i blokom Nemanje Mašulovića dolaze do prednosti od 21:16. Potom crveno-beli rutinski privode set kraju 2:0 - 25:21 u drugom setu.

Izabranici Tomislava Kukanjca su na početku trećeg seta stekli prednost od 6:2. Blokom Nejića Zvezda je došla do 11:6. Kragujevčani uspevaju da smanje zaostatak i priđu na 13:11, ali crveno-beli uzvraćaju i osvajaju naredna dva poena.

Novom serijom od tri poena Zvezda stiže do 18:12, a onda Radnički osvaja sledeća tri poena. Dodić iz bloka poentira za 21:16, a Kragujevčani u završnici prilaze na 23:20. Zvezda je potom osvojila, ispostaviće se, poslednja dva poena i trijumfovala sa maksimalnim rezultatom - 25:20.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи