Boričić, Gajić i Udovičić: Organizacija EP velika čast

Posle velikih uspeha ženske selekcije, odnosno titula prvaka Evrope i sveta, dobili smo novu priliku za razvoj srpske odbojke jer će u Srbiji biti organizovano Evropsko prvenstvo za odbojkašice 2021. godine, zaključak je posle potpisivanja ugovora Evropske odbojkaške federacije i Odbojkaškog saveza Srbije.

Nakon potpisivanja ugovora predsednika CEV-a Aleksandra Boričića i prvog čoveka OSS-a Zorana Gajića, u prisustvu ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, Srbija će biti glavni organizator kontinentalnog takmičenja utakmicama u grupnoj fazi, polufinalu, za treće mesto i finalu.

Boričić je zahvalio Vladi Srbije i ministru Udovičiću na pomoći u dobijanju domaćinstva.

"Godinama imamo sjajnu saradnju, a čestitao bih i Gajiću na velikim uspesima. Posebno što je ženska reprezentacija evropski i svetski prvak, a muška četvrta na svetu. Kada se uzme veličina Srbije pored najvećih zemalja, onda je još veći uspeh", rekao je Boričić u Palati Srbija.

Kako je naglasio, Evropsko prvenstvo 2021. biće od velikog značaja jer se ukidaju kvalifikacije i ono će biti izlaz za šampionat sveta.

Predsednik OSS Zoran Gajić ističe da je veoma srećan zbog potpisivanja ugovora.

"Hvala ministru Udovičiću, vidi se da je bio uspešan sportista i sada veliki rukovodilac, naravno i Vladi i predsedniku Srbije, koji su stali iza nas. Prvenstvo u Srbiji biće prava interakcija navijača i ekipe, verujem da će pomoći razvoju odbojke i Srbije", poručio je on.

Gajić je izrazio nadu da će baš do tada biti izgrađen nacionalni odbojkaški centar.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodao je da mu je drago što će Srbija ugostiti najbolje selekcije iz Evrope u ženskoj odbojci.

"Znam koliko je to značajno za svakog sportistu da se bori za medalju na svom terenu i pred svojim narodom. Siguran sam da će biti najbolje organizovano EP do sada. To smo pokazali i u ostalim sportovima, a sada je prava prilika da se pokažemo kao sjajni domaćini", zaključio je Udovičić.

broj komentara 0 pošalji komentar