Terzić za RTS: Na redu je olimpijsko zlato

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić bio je gost Dnevnika RTS-a, gde je izjavio da ukoliko reprezentativke ostanu na okupu, mogu da osvoje i Olimpijske igre u Tokiju 2022. godine.

Selektor je izjavio da, nakon osvajanja Evropskog i Svetskog prvenstva, na redu su Olimpijske igre.

"Želeo bih da devojke ostanu na okupu, a ako bude tako, potrudićemo se da osvojimo i imamo velike šanse za tako nešto", izjavio je Terzić.

"U finalu su problem bili pritisak i tenzija, devojke su bile stegnute. Pričali smo da onda kad počnemo da igramo, Italija će pasti. One su se opustile, došli smo do preokreta i pobedili", dodao je selektor.

Zanimljivo je da je Zoran Terzić ranije u karijeri odbio poziv da bude selektor ženske reprezentacije.

"Hvala na obaveštenju o trofejima, šta da kažem osim da nisam pogrešio prihvativši da radim sa devojkama i to se isplatilo i meni i devojkama i čitavoj odbojci", istakao je Terzić.

"Pitanje kako to da se veliki broj talenata nalazi na našem prostoru jeste večita tema i to nema odgovor. Mnogi misle da je to tako zbog genetike, ali svuda u svetu postoje devojke višeg rasta ili slično, ne znam koji je slučaj kod nas, da li je to u duši ili krvi", zaključio je Terzić.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 24. okt 2018, 06:02) - anonymous [neregistrovani]

Za olimpijsko zlato

Treba poboljšati igru u odbrani,da se barem igra kao u petom setu protiv Italije.

(sreda, 24. okt 2018, 05:57) - anonymous [neregistrovani]

Kontinuitet u radu

I dobroj organizaciji i pametnom vodjenju Odbjkaskog saveza,lezi i temelj uspeha.Slicno vaterpolo i košarkaškoj organizaciji.Sto nažalost nedostaje i futbalskom i rukometnom savezu.