Beograd pozdravio zlatne odbojkašice

Svečanim dočekom ispred Starog dvora, Beograd je pozdravio odbojkašice Srbije, koje su osvojile zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Više hiljada građana je ispred balkona Skupštine Beograda sa odbojkašicama Srbije burno proslavilo osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu. Pre dolaska u Stari dvor, odbojkašice je primio predsednik Aleksandar Vučić.

Ovacijama i skandiranjem pojedinačno su pozdravljene evropske i svetske šampionke na tradicionalnom mestu proslave uspeha srpskih sportista.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić apelovao je na navijače da mu pomognu da ekipu zadrži na okupu najmanje do sledećih Olimpijskih igara, 2020. godine u Tokiju.

"Ljubav i podršku nacije uvek smo osećali, gde god da igramo. Možda će neke igračice pomisliti da je ovo kruna karijere, ali meni treba vaša pomoć da ih zadržim u reprezentaciji bar do Tokija i da nastavimo sa uspesima", rekao je Terzić sa balkona.

MVP prvenstva Tijana Bošković zahvalila je publici na divnom dočeku.

"Jako smo srećne što smo konačno u Srbiji i ponovo na istom mestu, ali sa većim povodom. Navijači su naš najveći vetar u leđa i nadam se da ćemo im donositi još radosti", rekla je Boškovićeva.

Veoma emotivan trenutak bio je i video-snimak i reči povređene Bojane Milenković iz Firence, gde se oporavlja, da joj je krivo što ne može da u Beogradu proslavi zlato.

Srpske odbojkašice pobedile su u finalu Italiju sa 3:2 u Jokohami i osvojile zlatnu medalju. 

19.18 – Potom su se odbojkašice i selektor obratili okupljenima.

Milena Rašić: "Pre svega, hvala vam na podršci i kad nam je išlo i kada nam nije išlo. Ova medalja je i vaša."

Tijana Bošković: "Jako sam srećna što se posle godinu dana nalazimo na istom mestu. Hvala vam na bezrezervnoj podršci koju nam pružate svih ovih godina."

Zoran Terzić: "Tu ljubav i podršku zaista osećamo. Ali imam još jednu molbu: da pomognete da ih zadržimo barem do Tokija."

Maja Ognjenović: "Vi ste najbolji. Vi ste naš motiv, naša snaga i nadam se da ćemo uspeti da ispunimo ovu Terzinu želju."

19.10 – Uz velike ovacije, izašle su naše reprezentativke: Teodora Pušić, Maja Aleksić, Tijana Malešević, Bojana Živković, Ana Bjelica, Bjanka Buša, Tijana Malešević, Silvija Popović, Stefana Veljković, Brankica Mihajlović, Milena Rašić, Tijana Bošković. Potom se na balkonu pojavio i selektor Zoran Terzić, a na kraju je kapiten Maja Ognjenović izašla sa peharom u rukama.

19.04 – Bojana Milenković se okupljenima obratila iz Firence. Ona je zahvalila na podršci i rešila da nastavi san i da sanja Tokio. 

19.04 – Na balkon prvo izlaze članovi stručnog štaba.

19.03 – Svetske šampionke izlaze na balkon...

18.55 – Najbolje odbojkašice sveta uskoro će se pojaviti na balkonu Startog dvora. Sada su u Skupštini grada, gde ih je dočekao gradonačelnik Beograda.

18.30 – U toku je svečani program ispred Starog dvora.

18.10 – Trenutna atmosfera ispred Skupštine grada: plato je popunjen, a Begrađani još pristižu u velikom broju. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво