Vučić odbojkašicama: Hvala vam što ste nas naučile kako se ide do cilja

Odbojkašice Srbije, koje su u subotu osvojile Svetsko prvenstvo u Japanu, u Predsedništvu je dočekao Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije i predsednik RS Milorad Dodik dobili su od reprezentacije Srbije lopte sa potpisima svih igračica, a Vučić je dobio i zlatnu medalju. Od 18 časova svečani doček ispred Starog dvora.

Hvala vam što ste nas naučile kako se ide do cilja i na sreći koju ste nam donele, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić članicama ženske odbojkaške reprezentacije, a one su uzvratile zahvalnošću za bezrezervnu podršku koju im je pružio i koju su, kako je na prijemu kod predsednika rekla kapiten Maja Ognjenović, osetile u svakom trenutku tokom takmičenja.

Vučić je primio žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Jokohami, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, i preneo im zahvalnost čitave zemlje zbog radosti koju su donele.

Predsednik Srbije rekao je da su pobede naših devojaka u Japanu obradovale sve građane Srbije i primetio da je zlato samo za odvažne, za hrabre, za one koji su spremni na žrtvu.

"Hvala vam što ste nam svima pokazale lekciju na koji način se dolazi do cilja. Hvala za sve što ste uradile, i na sreći koju ste nam pružile", rekao je Vučić.

"Mi vas molimo da naš narod još mnogo puta obradujete, a mi ćemo moći da vratimo izgradnjom novih objekata", rekao je.

"Čestitam kapitenu Maji Ognjenović i svim igračicama na velikom zanosu. Pomenuo sam poen na 13:12, kad su cela Srbija i Republika Srpska drhtale, a vi ste bile smirene", rekao je predsednik Vučić odbojkašicama.

"Izdržale ste, bile uverene da pobeđujete – alal vera još jedanput...", poručio je Vučić i dodao: "Nadamo se da ćete doneti zlato i sa Olimpijskih igara, a ako i ne bude, toliko ste zlata doneli ovoj zemlji da ćemo uvek biti zadovoljni."

"Srbija je ponosna na vas, a vi gledajte da se jošš nekoliko puta vratite sa ovakvim odličjima. Živela Srbija", zaključio je Vučić.

Kapiten Maja Ognjanović zahvalila je u ime celog tima predsedniku Srbije na podršci i prijemu.

"Naš put do medalje zaista nije bio nimalo lak, ali smo izuzetno srećne i ponosne kada osvajamo medalje za našu državu i narod. Daćemo sve od sebe da tako bude i u budućnosti. Hvala vam na bezrezervnoj podršci, verujte da smo je osetile u svakom trenutku takmičenja i ona nam je puno značila", rekla je Ognjanovićeva.

Ona je predsednicima Srbije i RS uručila poklone – odbojkaške lopte sa potpisima svih igračica i članova stručnog štaba, a od selektora Zorana Terzića predsednik Srbije dobio je zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva u Japanu.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je posebno ponosan što su Tijana Bošković i Brankica Mihajlović dale pečat zlatu kao odbojkašice rođene u Srpskoj.

"Uvek nam je drago kada u reprezentaciji Srbije imamo igračice sa naših prostora. Želim im još uspeha", poručio je Dodik i dodao da mu je drago što je predsednik Srbije pokazao spremnost da se svi problemi u Savezu reše.

Prvi čovek Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić istakao je da je veoma srećan zbog sjajnog rezultata u Japanu, kao i zbog toga što država zna da ceni uspeh.

"Hvala predsedniku Vučiću što ćemo do kraja nedelje dobiti premije. Sećam se kada je to moralo da se čeka po godinu i više dana... Nama sada to puno znači", rekao je Gajić.

broj komentara 52 pošalji komentar
(ponedeljak, 22. okt 2018, 23:45) - gaga [neregistrovani]

KOMENTAR

Nase odbojkasice su posle titula evropskih prvakinja i olimpijskih vicesampionki postigle svoj najveci uspeh i postale prvakinje sveta! Samo veliki, mocni timovi, zahvaljujuci marljivom i ozbiljnom radu, borbom i jakom voljom, nizu uspehe iz godine u godinu! Bravo!

(ponedeljak, 22. okt 2018, 23:21) - mara [neregistrovani]

..

Niko nema sto Srbija ima!Bravo devojke!

(ponedeljak, 22. okt 2018, 22:52) - SARA [neregistrovani]

Ponos

Nase zlatne odbojkasice, ponos i dika cele nacije

(ponedeljak, 22. okt 2018, 22:52) - Ana [neregistrovani]

Ponos

Ponosni smo na nase devojke. Bravoooo!

(ponedeljak, 22. okt 2018, 22:46) - Ivan [neregistrovani]

Srećno

Hvala Vam i srećno i na ostalim velikim takmičenjima. Obradujte nas opet.

(ponedeljak, 22. okt 2018, 22:45) - Ivan [neregistrovani]

Radost

Drage devojke, beskrajno ste obradovale celu Srbiju.

(ponedeljak, 22. okt 2018, 22:44) - Ivan [neregistrovani]

Ponos

Ove sjajne sportistkinje su naš ponos.

(ponedeljak, 22. okt 2018, 22:23) - anonymous [neregistrovani]

Kom

Svaka čast našim devojkama. Srbija je zemlja sporta.

(ponedeljak, 22. okt 2018, 21:54) - Aleksa [neregistrovani]

Cestitke

Cestitke nasim devojkama, koje su demonstrirale silu celom svetu, zgazile su sve protivnike!

(ponedeljak, 22. okt 2018, 21:48) - Nena [neregistrovani]

Hvala vam odbojkasice

Hvala vam za radost i ponos koju ste nam pruzili.