Zlatne odbojkašice stigle u Beograd

Odbojkašice Srbije, koje su na Svetskom prvenstvu osvojile zlatnu medalju, doputovale su iz Japana u Beograd.

Najbolje srpske odbojkašice su preko Moskve doputovale u prestonicu Srbije.

Selektor Zoran Terzić je priznao da u dramatičnom finalu ekipa nije igrala kako ume, ali da to nije previše bitno.

"Nismo možda odigrali u finalu najbolje, kao neke prethodne utakmice, ali dovoljno dobro da pobedimo, što je najvažnije. Tokom cele utakmice smo ponavljali da treba da se smirimo, da igramo hladne glave i da kada budemo igrali onako kako umemo, da ćemo pobediti", rekao je Terzić.

Na konstataciju novinara RTS-a da je osvojio 14 ili 15 medalja od 2002. godine, otkako je na klupi ženske reprezentacije, Terzić je uz osmeh rekao: "Prestali smo da brojimo... Ima ih dovoljno... Ili ipak nedovoljno".

Kapiten ekipe, Maja Ognjenović ponosna je na čitavu ekipu zbog velikog uspeha.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo, što smo se posle 34 dana vratile u zemlju sa zlatom. Ovo je istorijski uspeh i zlato koje smo dugo čekale, zbog čega ova medalja sija još sjajnije", rekla je Maja Ognjenović.

Naravno, i u budućnosti su ambicije na visokom nivou - zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Raduje činjenica da imamo kontinuitet u osvajanju medalja, da smo postali ekipa koja je neprikosnovena i u evropskim i svetskim okvirima, tako da bi olimpijsko zlato bilo kruna rada", zaključila je Maja Ognjenović.

Tijana Bošković, najkorisnija igračica turnira, govorila je o atmosferi u ekipi, koja je preduslov za uspeh.

"Presrećna sam i ponosna na sve nas. Ne znam odakle nam snaga, biće verovatno potrebno nekoliko dana da se slegnu utisci. Dobre atmosfere nikad nije falilo i to nas krasi godinama", rekla je Boškovićeva i zahvalila navijačima na podršci.

Doček, na kojem će svi građani moći da pozdrave šampionke, biće organizovan ispred Skupštine grada Beograda u ponedeljak od 18 časova.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво