Zoran Gajić za RTS: Timski duh je nazaslužniji za ovakav uspeh

Veliki trijumf odbojkašica Srbije, osvojena zlatna medalja na Svetskom prvenstvu u Japanu, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić je prokomentarisao kao veliki uspeh najkolektivnijeg kolektivnog sporta. Javno je čestitao odbojkašicama i stručnom štabu reprezentacije.

„Odbojka je najkolektivnija od svih kolektivnih sportova. To je uvek ekipa. Moram ovom prilikom da im čestitam, ovako javno, na tome što nikio nije tražio nikakav specijan status. Što su svi bili podređeni kolektivu. Imamo jednog MVP-a Tijanu Bošković, koja je jedna predivna osoba. Zbog čijih spsilholoških kvaliteta ta ekipe deluje onako jedinstveno, narovno uz zasluge trenera i svih ostalih igračica", rekao je Zoran Gajić na pitanje ko je najzaslužniji za ovako veliki uspeh.

Rad, pripreme, selektor ili neki pojedinac, ko je najzaslužniji?

„Teorija i praksa su to dokazale. Nekoliko karika za uspeh u sportu čine lacan. Onoliko je lanac jak, koliko je jaka najslabija karika. Znači najvažnije vam je ono što je najslabije i na tome morate uvek da radite. Za ekipu Srbije, je možda to, što i selektor uvek govori, je igra u odbrani, igra u tranziciji i zaštita sopstvenog napadača. Za neku drugu ekipu je problem da ima bolji napad ili nešto treće", rekao je Gajić.

Obe odbojkaške selekcije su se spremale na Palama, jako dugo, koliko je to imalo uticaj?

„Naš kalendar zavisi od svetske federacije. Posebno treba čestitati devojkama jer njihov rad je počeo još 23. aprila i završiće se 21. oktobra. To je bukvalno skoro 181 dan. Od tih dana 18 su provele na Palama, a muškarci 15. To im je bio jedan veoma, veoma prijatan boravak i dobar su posao uradile tamo, tako da se i ovom prilom zahvaljujem ljudima koji su nam pomogli".

Šta je potrebno da bi se ovakav uspeh nastavio?

„Sigurno da je potrebno da se nastavi sa ovakvim radom, što se tiče Saveza i nacionalnih selekcija to ćemo sigurno da uradimo. Uvek ističem da je osnovna čelija proizvodnje novih igrača klub. Situacija što se klubova tiče nije nam toliko sjajna. Tako da je to na nivou lokalnih samouprava i ovom prilikom apelujem da pomognu odbojkaškim klubovima, koliko je to moguće", dodao je Zoran Gajić.

Devojke su prve na planeti, muškarci su četvrti, da li možemo da kažemo da u ovom trenutku igramo najbolju odbojku na planeti?

„Da li igraju najbolju odbojko ili ne to neznam. To nije ni cilj. Cilj je da pobediš. Treningom se uči da se pobedi, ako se još i odigra dobro, to nije loše. Danas su odbojkašice pokazala najvažniju stvar - i kad ne igraju najbolje da umeju da pobede, zato su šampionke", zaključio je Zoran Gajić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво