Boškovićeva: Sad sledi ono pravo; Ognjenovićeva: "Ginule" smo...

Srpske odbojkašice Tijana Bošković, Maja Ognjenović i Brankica Mihajlović istakle su da su presrećne i ponosne što su pobedom nad Holandijom izborile istorijsko finale na Svetskom prvenstvu u Japanu. Srpkinje su savladale Holandiju sa 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) i obezbedile drugu svetsku medalju, posle bronze upravo u Japanu pre 12 godina.

"Držale smo se zajedno od početka utakmice, iako je Holandija igrala sjajno. Nije bilo lako, ali drago mi je što smo sve završile u našu korist. Srećne smo, ali ono pravo tek sledi i daćemo sve od sebe za zlato", rekla je Boškovićeva.

Kapiten Maja Ognjenović priznala je da joj je ovaj duel sa Holanđankama bio najteži u karijeri.

"Bilo je puno naboja i emocija, a nismo se obazirale na prethodni poraz od Holandije. Preveliki je ulog bio, borile smo se kao nikada do sada i 'ginule' jedna za drugu. Sada moramo da se odmorimo i hladne glave dočekamo finale", ističe Ognjenovićeva.

Brankica Mihajlović, koja je osvojila poene za trijumf, kaže da je treći set bio odlučujući.

"Jako smo zadovoljne i ponosne, bilo je fizički i psihički iscrpljujuće. Holanđanke igraju jako, dobro su se spremile... Drago mi je što smo uspele da izdržimo sve njihove napade i preokrenemo. Najbitnije sada je da se odmorimo i spremimo za finale", zaključila je Mihajlović.

Za zlatnu medalju naše devojke igraju protiv Italije u subotu od 12.40.  

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво