Terzić: Finale je veliki uspeh, sada idemo po zlato

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić poručio je da je plasmanom u finale Svetskog prvenstva u Japanu napravljen istorijski uspeh, ali da se neće na tome zaustaviti jer želi zlato.

Srpske odbojkašice pobedile su Holandiju sa 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) i izborile prvo finale u istoriji ženske odbojke u Srbiji.

"Ostvarili smo najveći uspeh na svetskim prvenstvima u istoriji srpske ženske odbojke. To nam je bio san. Sada moramo da se odmorimo i naspavamo, a onda i damo sve od sebe u borbi za zlato", rekao je Terzić posle meča.

Srpkinje se u finalu sastaju sa boljim iz drugog polufinala Kina – Italija, a Terziću nije važno ko će biti rival.

"Znamo da će biti jako teško, pritisak je veliki. Nije nam bitno da li ćemo igrati protiv Italije ili Kine. Imaju različite stilove igre, ali nama nije važno", zaključio je stručnjak koji je vodio reprezentaciju i 2006. godine kada je osvojena jedina svetska medalja – bronza upravo u Japanu.

Finale je na programu u subotu u Jokohami sa početkom u 12.40 po srednjoevropskom vremenu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво