Odbojkašice u finalu, nadigrale i Holandiju, protiv Italije za zlato

Odbojkašice Srbije u dramatičnom meču savladale Holandiju sa 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) i plasirale se u finale Svetskog prvenstva. Revanširale su se za poraz u grupnoj fazi takmičenja i prvi put u istoriji obezbedile plasman u završnicu Svetskog šampionata. Za zlato naše devojke igraju protiv Italije u subotu od 12.40.

U reprizi evropskog finala ponovo su slavile pobedu izabranice Zorana Terzića i obezbedile medalju, drugu na planetarnom prvenstvu posle bronze 2006. godine, takođe u Japanu.

Ujedno, Srbija se revanširala Holanđankama za ubedljiv poraz na istom turniru u Fajnal-siksu, sada sa oporavljenom Tijanom Bošković, koja je dominirala ceo meč.

Reprezentacija Srbije u borbi za svetsko zlato igraće protiv Italije, koja je u drugom polufinalu posle drame pobedila Kinu sa 3:2 (25:18, 21:25, 25:16, 29:31, 17:15).

Finale je na programu u subotu od 12.40 po srednjoevropskom vremenu, a za treće mesto od 10.20.

Naše odbojkašice su povele osvajanjem prvog seta sa 25:22, ali su Holanđanke odmah uzvratile i izjednačile na 1:1 osvojivši drugi set sa 28:26.

Izabranice selektora Zorana Terzića nisu u nastavku izgubile koncentraciju pa su treći set osvojile sa 25:19, da bi sa sigurnom igrom nastavile i u narednom setu u kome su osigurale pobedu i plasman u finale.

Tok meča:

08.52 – Kraj četvrtog seta, Srbija je u finalu Svetskog prvenstva! Sjajna igra odbojkašica Srbije na početku četvrtog seta i vođstvo od 3:0. Ali Holanđanke uspevaju da sustignu razliku i održavaju nerešen rezultat sve do finiša seta, kada naše odbojkašice ponovo preuzimaju prednost i završavaju set sa 25:23 za plasman u finale Svetskog prvenstva.

08.14Srbija osvaja treći set i ponovo vodi. U treći set Holanđanke ulaze mnogo sigurnije nego na početku meča i na samom početku imaju prednost od 9:5. Ipak, Srpkinje uspevaju da izjednače na 12:12, a potom posle duge izjednačene borbe i povedu sa 22:17. Potom su sigurnom igrom set privele kraju u svoju korist sa 25:19.

07.46 – Drugi set u dramatičnoj završnici dobijaju Holanđanke sa 28:26 i uspevaju da izjednače na 1:1. I u drugi set odbojkašice Srbije ulaze sigurno osvajajući prednost od nekoliko poena na samom početku. Uspevaju da održe tu razliku do samog finiša seta, kada na 21:20 Holanđanke uspevaju da načine preokret serijom od čak četiri poena. Ipak, Srpkinje izjednačuju, ali ne uspevaju da načine preokret i Holanđanke osvajaju drugi set sa 28:26.

07.07 – Naše odbojkašice su silovito ušle u meč i odmah povele sa dva poena razlike, ali Holanđanke uspevaju da ponište razliku i održavaju nerešen rezultat sve do sredine seta, kada Srbija ponovo preuzima vođstvo – 13:10. Izabranice selektora Terzića potom uspevaju da održe prednost sve do kraja prvog seta, koji osvajaju sa 25:22.

06.41 – Počeo je meč odbojkašica Srbije i Holandije za plasman u finale.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво