Odbojkašice Srbije prve u grupi, sledi polufinale sa Holandijom

Srbija – Italija 3:1 (25:21, 25:19, 23:25 i 25:23). Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Italije sa 3:1 u poslednjoj utakmici G grupe i osvojile prvo mesto u grupi. Protivnik u polufinalu Svetskog prvenstva našim odbojkašicama biće selekcija Holandije u petak rano ujutru.

Obe reprezentacije su već obezbedile plasman u polufinale Svetskog prvenstva, pa ovaj meč nije imao veći rezultatski značaj, ali je odlučivao o tome ko će zauzeti prvo mesto u grupi, a time i bolju poziciju pred borbu za medalje.

Današnjom pobedom naše odbojkašice su nanele prvi i jedini poraz Italijankama na ovom šampionatu i osigurale prvu poziciju u grupi G.

Izabranice Zorana Terzića odigrale su još jedan vrlo dobar meč, sa odličnom igrom u napadu i još boljom u polju.

Tako je meč otvoren sa 25:21 u prvom setu i trasiran je put ka novom trijumfu na SP. Drugi deo igre srpske igračice su dobile sa 25:19, dok su u trećem setu Italijanke uzvratile i smanjile prednost.

Međutim, Tijana Bošković i ekipa su u četvrtom setu izdržale napade rivala i u finišu ipak prelomile set u svoju korist, samim tim i meč za 3:1. 

Plasman u polufinale obezbedile su još odbojkašice Holandije i Kine, koje će, takođe u međusobnom susretu, od 12.20, odlučiti koja će ekipa sa prve pozicije u borbu za medalje.

Rival Srpkinjama u borbi za finale i sigurnu medalju biće poražena Holandija. Taj meč igra se u petak od 6.40 u Jokohami. 

Tok meča:

11.04 – Opet set pun rezultatskih preokreta. U četvrti set suparnice su ušle ravnopravnom borbom, naše odbojkašice su u jednom trenutku povele sa 7:5, ali su Italijanke brzom serijom od tri poena poravnale rezultat i povele sa 8:7 a potom i sa 10:8. Ipak, naše odbojkašice anuliraju razliku i prelaze u vođstvo koje uspevaju da zadrže do sredine seta, kada vođstvo opet preuzimaju Italijanke sa 16:14. U samom finišu seta odbojkašice Srbije preuzimaju inicijativu, još jednom preokreću rezultat i osvajaju set sa 25:23 za pobedu u meču od 3:1.

10.30 – Naše odbojkašice nastavljaju sa sjajnom igrom, koja donosi prednost na startu trećeg seta, ali Italijanke pojačavaju pritisak i uspevaju da načine rezultatski preokret sa 3:1 na 3:4, da bi ubrzo povećale prednost na 4:7. Odbojkašice Srbije su u nekoliko navrata pokušavale da anuliraju prednost protivnica, ali ne uspevaju u tome i Italijanke sa 23:25 smanjuju na 2:1 u setovima.

10.01 – Kraj drugog seta. Odbojkašice Srbije nastavljaju sa dobrom igrom i u drugom setu, što na samom startu donosi rezultatsku prednost koju protivnice ne uspevaju da anuliraju uprkos tome što su dolazile nekoliko puta do izjednačenja u prvom delu seta. U nastavku seta odbojkašice Srbije pojačavaju pritisak i prednost da bi na kraju sa ubedljivih 25:19 dobile set za 2:0 u meču.

09.34 – Set pun preokreta u finišu dobija tim Srbije. Obe ekipe su samouvereno ušle u meč, a Italijanke uspevaju da povedu na samom startu sa 4:2. Ubrzo tim Srbije preuzima inicijativu i preokreće rezultat serijom osvojenih poena za 8:4, ali Italijanke uspevaju da dođu do izjednačenja, a potom i do rezultatskog preokreta na 16:14. Ali naše odbojkašice preuzimaju novu inicijativu, prelaze ponovo u vođstvo i osvajaju prvi set sa 25:21.

09.10 – Počeo je duel odbojkašica Srbije i Italije. Naše odbojkašice osvajaju prvi poen.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво