Srbija na korak od polufinala, „smečovane“ Japanke

Srbija – Japan 3:0 (25:19, 25:18, 25:23). Odbojkašice Srbije pobedom nad domaćinom Japanom prišle su na korak od polufinala Svetskog prvenstva. Naredni meč naše odbojkašice igraju protiv Italije u utorak od 9.10.

Naše odbojkašice su uspele da se revanširaju Japankama za poraz u drugoj fazi takmičenja. Pokazale su da su kvalitetniji rival i lako došle do maksimalne pobede i približile se na korak od borbe za medalje.

Odličnu igru u prvom setu naše odbojkašice nisu krunisale ubedljivom razlikom. Naime, vodile su sa 20:11, ali su protivnice iskoristile opuštanje naših devojaka u finišu seta i razlku smanjile na podnošljivih šest poena razlike - 25:19.

Slična slika i u drugom setu, ponovo su naše odbojkašice konstantno vodile i povećavale prednost da bi u finiš seta ušle sa prednošku od 20:13. Ponovo mali pad u igri naše selekcije i Japanke smanjuju razliku na 23:18, Terzić reaguje tajm-autom. Naše odbojkašice potom vezuju dva poena i osvajaju drugi set.

Najveći otpor protivnica u trećem setu. U igri poen za poen protivnice su konstantno vodile. Naše su tek sredinom seta povele sa 12:10, potom i sa 14:12, tada su protivnice uspele da vežu četiri poena i na drugu pauzu odu sa prednošću od dva poena. Srbija uspeva da izjednači na 17:17, ali Japanke uspeva ju da vežu dva poena i u finiš uđu sa dva poena prednosti - 20:18. Ipak naše uspevaju da se izvuku i preokrenu na 23:22. Potom koriste prvu meč loptu za konačnih 25:23 u trećem setu.

Naredni rival naše selekcije je Italija, taj meč na programu je u utorak od 9.10. Predhodno će u ponedeljak svoj meč odigrati Japan i Italija. Naše odbojkašiće već u ponedeljak mogu da se plasiraju u polufinale, ukoliko Italija savlada Japan.

Tok meča:

14.00 - Kraj meča. Treći set, Srbija - Japan 25:23. Ravnopravna borba na startu trećeg seta, na prvoj pauzi protivnice imaju prednost - 8:6. Naše uspevaju da izjednače na 10:10, a potom i povedu sa dva poena razlike. Do drugog tehničkog tajm-auta Japanke prave preokret serijom od četiri vezana poena i vode sa 16:14. Srbija uspeva da izjednači na 17:17. Međutim, protivnice ponovo vezuju dva poena, što je primoralo Terzića da novim tajm-autom poveže redove naše selekcije. U finiš seta ušlo se pri vođstvu protivnica od 20:18. Srbija uspeva da izjednači na 22:22. Selektor Japana reaguje tajm-autom. Naše prelaze u vođstvo 23:22, a potom dolaze do meč lopte, koriste je i rešavaju set i meč u svoju korist.

13.25 - Kraj drugog seta, Srbija - Japan 25:18. Na prvom tehničkom tajm-autu naše imaju pet poena prednosti 8:3. Posle pauze Japanke uspevaju da smanje na 9:6. Srbija ponovo vraća plus pet - 11:6. Do drugog tehničkog tajm-auta naše povećavaju razliku na plus sedam, 16:9. U finiš seta ulaze sa istom prednošću - 20:13. Mali pad u igri naše selekcije i japanke smanjuju razliku na 23:18, potom naše vezuju dva poena i osvajaju set.

12.51 - Kraj prvog seta, Srbija - Japan 25:19. Japanke su vodile do rezultata 5:4, onda naše devojke vezuju četiri poena i na prvi tehnički tajm-aut odlaze sa tri poena prednosti. Posle paze protivnice osvajaju poen, usledila je nova serija naših i ekspresno dolaze do 13:6. Ovu prednost uspevaju da zadrže do druge pauze - 16:9. U finišu seta Srbija ima prednost od 20:11. Japanke potom vezuju tri poena. Novo opuštanje naših pri rezultatu 23:14, protivnice vezuju pet poena i smanjuju na 23:19. Selektor Terzić tajm-autom prekida seriju protivnica. Potom Srbija vezuje dva poena i osvaja set.

12.20 - Počeo je meč...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво