Prvi poraz odbojkašica Srbije

Odbojkašice Srbije doživele su prvi poraz na Svetskom prvenstvu, pošto su sa 3:1 u setovima izgubile od selekcije domaćina Japana.

Meč u Nagoji trajao je dva i po sata, a rezultat po setovima bio je 25:15, 23:25, 23:25 i 23:25. Bez obzira na poraz, Srpkinje su obezbedile Fajnal-siks i prve su u grupi sa 21 bodom, istim kao Holandija i Japan, ali uz bolju poen-razliku.

Početak i igra srpskog tima u prvom setu nije nagoveštavao negativan ishod. Ubedljiv napad, sigurna igra u odbrani i na kraju 25:15.

Međutim, drugi i treći set doneli su mnogo bolju igru domaće selekcije, koja je preuzela inicijativu i iskoristila je da gotovo na identičan način reši drugi i treći set u svoju korist istim rezultatom – 25:23.

Četvrti set doneo je nešto bolju igru Srbije, ali je, kao po pravilu, više nerava i sreće u završnici seta imao japanski tim (još jednom 25:23), koji sada ima isti skor kao i sastav Zorana Terzića i Holandija – 7:1.

Naredni rival Srbije je upravo Holandija, u četvrtak od 9.10, ovaj meč će odlučiti ko će biti prvi u grupi.

Tok meča:

14.44 – Kraj četvrtog seta (25:23) i meča, koji je Japan dobio sa 3:1.

14.11 – Japan osvaja i treći set, identičnim rezultatom 25:23 i prelazi u vođstvo. Vrlo slična situacija kao u drugom setu viđena je i u trećem. Japanke u prednosti, Srpkinje vrlo blizu, ali na kraju u neizvesnom finišu set pripada domaćoj ekipi.

13.37 – I to se dogodilo, srpske odbojkašice su izgubile prvi set na SP! Domaća selekcija je neizvesni drugi set rešila u svoju korist sa 25:23. Japanke su vodile od početka do kraja seta, ali su igračice Zorana Terzića ozbiljno pripretile u finišu. Ipak, nisu imale snage za preokret pa je rezultat sada 1:1. 

12.55 – Srpske odbojkašice ubedljive u prvom setu protiv Japana, osvojile su prvi deo igre sa 25:15. Odlučujuću prednost Tijana Bošković i ekipa ostvarile su između dva tehnička tajm-auta.

12.30 – Počeo je meč.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво