Terzić: Povreda Milenkovićeve veliki hendikep za nas

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić istakao je da mu je veoma žao zbog povrede Bojane Milenković i da je to biti veliki hendikep u nastavku Svetskog prvenstva u Japanu.

Bojana Milenković se povredila u drugom setu u pobedi nad Portorikom 3:0 (25:23, 25:17, 27:25) i skoro sigurno završila turnir.

"Nažalost, Bojana se povredila i veliki je to minus za naš tim. Ona je važan šraf ekipe, ali dešavaju se povrede u sportu. Treba ih prevazići na pravi način", rekao je Terzić posle utakmice.

On je zadovoljan kako su odbojkašice završile prvu fazu sa pet pobeda bez izgubljenog seta.

"Zadovoljni smo prvim delom, postoji i prostor za napredak. Spremamo se za teži deo, koji nas čeka u Nagoji. Dali smo i šansu igračicama koje nisu imale veliku minutažu i pokazale su da na njih može da se računa", zaključio je Terzić.

Rivalke srpskim odbojkašicama biće Meksiko, Nemačka, Holandija i domaćin Japan.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 04. okt 2018, 15:47) - anonymous [neregistrovani]

Rezervisti

Ovo jeste ali ne sme biti hendikep jer ste vi gospodine Terziću dugogodišnji trener naše reprezentacije i dobro znate da ne smete dozvoliti ovakvim problemima da umanje samopouzdanje ekipi. Ne sumnjam u vas i vaše iskustvo, smislićete vi već nešto. Uostalom, nije nam povređeno pola tima nego samo jedan igrač, tako da imamo dosta prostora za kreaciju od igrača sa klupe, koji su odbranili svoj kvalitet u prethodne dve utakmice, svakako da možete ozbiljno računati na njih u nastavku takmičenja, siguran sam da će dati sve od sebe.