Odbojkaši u polufinalu SP, uprkos porazu od Poljske

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Poljske sa 3:0 (26:28, 26:28, 22:25) u setovima, ali je zahvaljujući poen količniku uspela matematički da obezbedi plasman u polufinale SP u Torinu.

Ponovo je Poljska uspela da slavi nad našom selekcijom, ovoga puta znatno teže nego prošlog puta, ali najvažnije je da se Srbija plasirala u polufinale Svetskog prvenstva.

Veoma neizvesno bilo je u prva dva seta, koji su završeni rezultatom 28:26 za Poljsku. 

U oba seta Srbija je imala osetnu prednost od tri, odnosno četiri poena, ali je Poljska uz malo sreće uspela da koristi veliki broj servis grešaka naše selekcije, rezultatski se vrati i na kraju u oba navrata osvoji set.

Srbija je više od 16 poena izgubila u dva seta samo na osnovu servis grešaka i tako propustila šansu da osvojenim setom izbori plasman u polufinale.

Ipak to je ostvarila velikim brojem osvojenih poena u meču, odnosno takozvanim poen količnikom.

Srbija će posle sutrašnjeg meča između Poljske i Italije znati sa kog mesta ide u polufinalei ko će joj biti protivnik.

Plasman među četiri najbolje selekcije već su obezbedili Brazil i SAD. 

Ovako je protekao meč: 

22.12 – Kraj meča, poraz Srbije od Poljske od 3:0 u setovima, ali se Srbija zahvaljujući velikom broju poena odnosno poen količniku uspela da se plasira u polufinale.

21.41 – Poljska istim rezultatom osvaja i drugi set (28:26). Ponovo rovovska borba Srbije i Poljaske, koja nažalost ponovo pripada Poljacima. Izabranici selektora Grbića imaju velikih problema na servisu, pošto su u oba seta napravili po osam servis grešaka. Nakon velike rezultatske klackalice, Poljaci uz malo i sreće stižu do prednosti od 2:0 u setovima.

21.04 – Nakon velike neizvesnosti i borbe, Poljska osvaja prvi set rezultatom 28:26. Imali su "orlovi" povoljan rezultat gotovo čitav set u kojem su vodili 18:14 i 21:18, ali su Poljaci iskoristili veliki broj servis grešaka naše selekcije i na kraju uspeli da sa 28:26 osvoje prvi set.

20.30 – Počeo je meč.

20.25 – Obe selekcije su izašle na teren, u toku je intoniranje himni.

20.00 – U meču u Grupi I Amerika je sa 3:0 savladala Rusiju i plasirala se u polufinale.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво