Srbija pobedom nad Argentinom na korak od treće faze takmičenja

Srbija – Argentina 3:0 (25:18, 25:22, 25:22). Sigurnom igrom Srbija je savladala Argentinu i približila se plasmanu među šest najboljih. U nedelju od 19.40 duel sa Poljskom, koji će odlučiti pobednika grupe.

Izabranici Nikole Grbića savladali su Argentince i približili se plasmanu među šest najboljih. Protivnik je najveći otpor pružio u trećem setu, kada je ispustio šest poena prednosti, tačnije, naši odbojkaši su uspeli da naprave preokret i stignu do novog trijumfa na Svetskom prvenstvu.

Odlično je delovala naša selekcija u prva dva seta. Posle početne neizvesnosti naši su uspevali da steknu prednost, koju su čuvali do kraja seta. Nešto ubedljivije rešili su prvi set u svoju korist kada je protivnik osvojio 18 poena, u drugom setu Argentincima su pripala 22 poena.

Argentinci kao da su se probudili u trećem setu. Od samog starta su stekli prednost i konstantno je povećavali sve do 16:10, potom su stigli i do 19:14. Naši odbojkaši su tada počeli da tope prednost protivnika, napravili fantastičan preokret i poveli sa 21:20. Potom su mirno priveli set i meč kraju.

Najviše poena u našoj selekciji zabeležio je Dražen Luburić – 14. Njega je pratio Marko Ivović sa 12. Uroš Kovačević i Srećko Lisinac zabeležili su po osam poena.

Naredni rival naše ekipe je selekcija Poljske. Meč je na programu u nedelju od 19.40.

Tok meča:

17.33Kraj meča. Treći set: Srbija – Argentina 25:22. Na prvom tehničkom tajm-autu Argentina vodi sa 8:6. Potom protivnik dolazi do prednosti od pet poena – 12:7. Argentinci nastavljaju sa dobrom igrom i na drugoj pauzi vode sa 16:10. Srbija uspeva da veže nekoliko poena i smanji na 19:18, a potom i da preokrene rezultat i povede sa 21:20. Srbija je bila bolja i u trećem setu.

16.59 – Kraj drugog seta. Srbija – Argentina 25:22. Ravnopravna igra i na startu drugog seta. Na prvoj pauzi protivnik ima minimalnu prednost – 8:7. Naši uspevaju da preokrenu i povedu sa 10:9. Ponovo Argentinci pojačavaju i vode sa 13:11. Srbija uspeva do drugog tehničkog tajm-auta da povede sa 16:15. Naši odbojkaši uspevaju da uvećaju prednost na 20:17. Srbija potom rutinski privodi set kraju za 2:0.

16.26 Kraj prvog seta. Srbija – Argentina 25:18. Naši odbojkaši su na startu poveli sa 2:0. Potom je usledila igra poen za poen i na prvom tehničkom tajm-autu Srbija je vodila sa 8:7. Naši odbojkaši uspevaju da naprave seriju i povedu sa 12:9. Tri poena razlike zadržali su do drugog tehničkog tajm-auta – 16:13. Srbija je nastavila sa odličnom igrom i u finiš seta ušla pri vođstvu od 20:15. Sigurnom igrom naši odbojkaši privode set kraju.

16.00 – Počeo je meč.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи