Srbija savladala Francusku i približila se plasmanu među šest najboljih ekipa

Srbija – Francuska 3:2 (22:25, 26:24, 25:20, 18:25, 18:16). Odbojkaši Srbije zabeležili su još jednu dramatičnu pobedu na Svetskom prvenstvu, pošto su u pet setova savladali Francusku. Izabranici Nikole Grbića približili su se tako plasmanu među šest najboljih ekipa na turniru. Naredni meč Srbija igra protiv Argentine (subota, 16.00).

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je još jednu veliku pobedu na Svetskom prvenstvu, pošto je u pet setova i skoro dva i po sata igre savladala Francusku.

Izabranici Nikole Grbića ostvarili su petu pobedu na šampionatu, učvrstili se na drugom mestu Grupe H i značajno se približili plasmanu među šest najboljih ekipa koje će se naći u završnici turnira.

Francuska je bolje počela meč, osvojila prvi set sa 25:22 i imala prednost u većem delu drugog dela igre. Ipak, u tim trenucima Srbija kreće sa znatno boljom igrom i stiže do izjednačenja u setovima – 26:24.

"Orlovi" su dominirali u trećem setu (25:20), "trikolori" u četvrtom (25:18), pa se ušlo u taj-brejk.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Francuzi došli do tri meč-lopte. Srbija je spasla sve tri i posle preokreta rešila peti set u svoju korist – 18:16.

Najbolji igrač na utakmici bio je Aleksandar Atanasijević, koji je osvojio neverovatnih 38 poena.

Inače, ovo je bila prva pobeda srpskih odbojkaša od Francuske posle punih sedam godina.

Srbija je tako zadržala drugo mesto u Grupi H, iza Poljske, sa dva boda više od današnjeg rivala. Ukoliko u subotu (16.00) savladaju Argentinu, "orlovi" bi praktično obezbedili plasman među šest najboljih ekipa na Svetskom prvenstvu.

Ovako je protekao meč:

18.28 – Srbija dobija peti set sa 18:16.

Velika borba u petom setu. Francuzi su imali tri meč-lopte, ali Srbija još jednom posle preokreta dolazi do velike pobede.

18.02 – Francuska osvaja četvrti set sa 25:18.

Lako Francuzi dolaze do četvrtog seta, istovremeno do izjednačenja od 2:2. Grbić je u završnici seta odmorio glavne snage, očekuje nas velika borba u odlučujućem setu.

17.33 – Srbija osvaja treći set sa 25:20.

Odličan treći set za srpske odbojkaše, koji su imali prednost od početka seta. Odbili su izabranici Nikole Grbića sve napade Francuza i vode sa 2:1 u setovima.

17.04 – Srbija osvaja drugi set sa 26:24.

Veliki preokret napravili su "orlovi" u drugom setu. Francuzi su vodili sa 8:5 i 16:11, da bi Srbija stigla do 19:19. "Trikolori" su imali dve set-lopte, ali Srbija preokreće i stiže do izjednačenja u setovima.

16.29 – Francuska osvaja prvi set sa 25:22.

Vodili su "trikolori" od početka meča, imali prednost od 8:4 i 16:13 na tehničkim tajm-autima, ali su "orlovi" u nekoliko navrata stizali čak i do izjednačenja. Ipak, u finišu seta Francuzi ne posustaju i dobijaju prvi deo igre.

16.00 – Počeo je meč između Srbije i Francuske.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво