Grbić: Možemo i do svetske titule, ali…

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić izjavio je da predstojeće Svetsko prvenstvo nikad nije izjednačenije i da veruje da će se njegov tim pokazati u najboljem svetlu, uz nadu da bi čak mogao da dođe do zlatne medalje. SP u Italiji i Bugarskoj igra se od 9. do 30. septembra.

"Rano je prognozirati neki rezultat, ranije je to bilo lakše, ali sada mislim da se kvalitet podigao i izjednačio, sada je teško predvideti ko će da bude u prve četiri ekipe. Tako da naš plasman može da varira od ne ulaska među osam najboljih, do osvajanja medalje ili osvajanja Svetskog prvenstva", rekao je Grbić novinarima u Kovilovu, gde je reprezntacija dobila podršku banke Poštanske štedionice.

On je dodao da mu je najvažnije da ekipa pruži sve od sebe i prikaže najbolju igru. Grupu u kojoj je Srbija ocenio je kao veoma tešku.

"Prvi protivnik su SAD, idu na najviši plasman i sigurno će se boriti do same završnice. Imamo tešku grupu, ali to nekad i nije loše jer možemo da ih izbegnemo do završnice, a i kroz te jake utakmice bolje se pripremiš za finalnu fazu. Ovo Svetsko prvenstvo je jako dugačko i imamo vremena da podignemo formu i budemo najbolji kada to bude bilo najpotrebnije", dodao je Grbić.

Govoreći o spisku igrača, priznao je da je sada imao najteži zadatak otkad je selektor Srbije.

"Da mogu sve da ih provedem rado bih to uradio, jer su zaslužili. Međutim idu samo 14 igrača i odluku sam doneo nakon dve pripremne utakmice sa Francuzima", rekao je selektor.

Odbojkaš Marko Podraščanin izjavio je da je rasoloženje u timu sjajno i da se vidi napredak u igri u odnosu na Ligu nacija.

"Jako dobro smo odradili pripreme i idemo sa maksimalnom ozbiljnošću na samo Svetsko prvenstvo, već se vidi veliki napredak u odnosu na Ligu nacija. Raduju dve pripremene utakmice sa Francuskom gde smo jednu pobedili a drugu izgubili, u kojoj je došlo do malog fizičkog pada. Svesni smo veličine takmičenja na koje idemo i teške grupe koju smo dobili sa Rusijom i SAD-om, međutim daćemo sve od sebe i pokušati da obradujemo svoju naciju", kazao je Podraščanin.

Tim Srbije na SP čine:
Libera: Ivan Kostić i Nikola Rosić

Srednjaci: Srećko Lisinac, Marko Podraščanin, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić,
Korektori: Dražen Luburic i Aleksandar Atanasijević

Primači: Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Milan Katić Katić i Marko Ivović

Srbija se nalazi u C grupi sa selekcijama SAD, Rusije, Australije, Tunisa i Kameruna.

Svetsko prvenstvo u odbojci, koje se održava u Italiji i Bugarskoj, počinje 9. i traje do 30. septembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво