Poraz "orlova" od Francuske za kraj Lige nacija

Srbija – Francuska 0:3 (19:25, 18:25, 17:25). Odbojkaši Srbije ubedljivim porazom od Francuske u Lilu oprostili su se od ovogodišnje Lige nacija. Srbija je u ligaškom delu zabeležila 11 pobeda, ali nije uspela da se plasira u polufinale Završnog turnira u Lilu.

Odbojkaši Srbije izgubili su od Francuske sa 3:0 (25:19, 25:18, 25:17) u drugom meču Grupe A na Završnom turniru Lige nacija, čime su završili učešće na turniru.

Srbiji je bila potrebna pobeda od 3:0 ili 3:1 kako bi se plasirala u polufinale, ali domaćin je u Lilu bio prejak protivnik i zabeležio ubedljivu pobedu.

Francuska će u polufinalu igrati protiv SAD, dok će se za finale boriti i Brazil i Rusija.

Srbija je bila uspešna na premijeri u Ligi nacija, izabranici Nikole Grbića zabeležili su 11 pobeda u grupnoj fazi takmičenja i plasirali se među šest najboljih ekipa. 

Ovako je protekao meč u Lilu:

22.05 – Francuzi osvajaju i treći set rezultatom 25:17.

Jošp jedan dobar set odigrali su Francuzi, držali prednost tokom celog seta i pobedom od 3:0 plasirali se u polufinale Završnog turnira sa prvog mesta u Grupi A.

21.39 – Francuska osvaja drugi set 25:18.

Francuzi su vodili od starta drugog dela igre, imali su prednost na oba tehnička tajm-auta i na kraju bez većih problema osvojili set. Istovremeno, "trikolori" su već obezbedili bod na ovom meču, što ih vodi u polufinale takmičenja. Srbija ovom utakmicom završava takmičenje u Ligi nacija.

21.11 – Francuzi osvajaju prvi set rezultatom 25:19.

Dobro je počeo srpski tim, na prvi tajm-aut otišao sa prednošću od 8:7, ali je usledio odgovor domaćina. Prvo su Francuzi stigli do 16:15, a onda i ubedljivom igrom do 25:19 i osvajanja prvog seta.

20.45 – Počeo je meč u Lilu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво