Srpske odbojkašice osigurale završni turnir Lige nacija

Odbojkašice Srbije savladale su u Santa Feu ekipu Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 u setovima, u meču petog vikenda Lige Nacija. Ovom pobedom srpski tim je obezbedio mesto na finalnom turniru.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir Lige nacija, pošto je u 13. kolu u Santa Feu u Argentini savladala selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 3:1 (30:28, 23:25, 25:20, 25:18).

Dva kola pre kraja ligaškog dela takmičenja Srbija se nalazi na trećem mestu sa tri boda više od četvrtoplasirane Holandije, koja ima isti učinak.

Za našu selekciju sada je važno da u poslednja dva kola ne padne na petu poziciju, jer bi u tom slučaju na završnom turniru bila u težoj grupi.

Duel protiv Amerikanki, koje su u prethodnih 12 kola izgubila samo pet setova, reprezentacija Srbije je odigrala gotovo sa drugom postavom, što pobedu čini mnogo vrednijom.

Selektor Zoran Terzić je, naime, odlučio da u Argentinu, pored njega, ne putuju ni Tijana Bošković, Stefana Veljković, Silvija Popović i Ana Antonijević, a izostala je i povređena Brankica Mihajlović.

Devojke koje su dobile šansu iskoristile su je na najbolji način, a posebno treba istaći da su u timu bile i četiri odbojkašice iz domaćeg prvenstva i neke od njih su osvojile prve poene u dresu nacionalnog tima.

Amerikanke očigledno nisu verovale da bi Srbija u ovom sastavu mogla da im bude ravnopravan protivnik, a kada su shvatile da imaju veliki problem bilo je kasno da se vrate.

Na kraju su uz dosta sreće uspele da osvoje i taj jedan set, u kome su srpske odbojkašice vodile sa 16:10 i 18:13, ali su u finišu zbog neiskustva bile previše nervozne i dekoncentrisane i nisu zabeležile maksimalnu pobedu.

U 14. kolu Srbija se u noći između srede i četvrtka sastaje sa Argentinom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво