Srbija pobedila Australiju, opet u pet setova

U šestom kolu Lige nacija muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Sofiji selekciju Australije sa 3:2 (25:23, 25:19, 20:25, 25:27, 15:9) i sa učinkom od četiri pobede i dva poraza uključila se u borbu za plasman na završni turnir.

Nakon minimalnih pobeda prethodna dva dana protiv Bugarske i Rusije, srpski odbojkaši su i danas morali da igraju pet setova, iako su prilično lako poveli sa 2:0.

U nastavku susreta izabranici Nikole Grbića su zaigrali opuštenije, rasterećeni Australijanci su znato podigli nivo igre i neočekivano su uspeli da dobiju naredna dva seta.

Tada su se naši odbojkaši trgli i u petom setu su ponovo dosta lako nadigrali protivnika i stigli do treće uzastopne pobede. Velika je, međutim, šteta što je prokockan jedan bod i nadajmo se da nas to na kraju neće skupo koštati.

Grbić je meč počeo bez Marka Ivovića i Dražena Luburića, koji su juče protiv Rusije izneli najveći teret i posle prva seta je izgledalo da će oni moći do kraja da odgledaju meč sa klupe, ali su sredinom četvrtog seta morali da uđu u igru i da ostanu do kraja.

Naredni turnir za našu selekciju je u Eks on Provansu u Francuskoj, a pored domaćina protivnici će nam biti još Argentina i Južna Koreja. Te utakmice su na programu 8, 9. i 10. juna.

Tada će naš tim biti dosta jači, jer će mu se priključiti Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin.

Srbija: Petković 18, Kovačević 10, Okolić 9, Katić 7, Ivović 5, Mijailović 5, Krsmanović 4, Luburić 4, Simić 4, Jovović 2, Lisinac 2, Majstorović, Rosić, Kostić. Greške protivnika 39 poena.

Australija: Stejpls 17, Ričards 16, Hodžis 15, Odea 10, Grejem 6, Vilijams 3, Dosanj 2, Smit 2, Sanderson, Lipskomb, Pikok, Peri, Mout, Hon. Greške protivnika 33 poena.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи