Srbija pobedila Francusku

Odbojkaši Srbije savladali su u 6. kolu Svetske lige selekciju Francuske u Lionu sa 3:0, po setovima 25:20, 33:31, 25:19.

Utakmica je odigrana u dvorani Žerlan u prisustvu 3.300 gledalaca, a sudili su Bela Hobor iz Mađarske i Frank Lojthojzer iz Nemačke.

FRANCUSKA: Slavev, Ardi-Desors (5), Sol (7), Moro (18), Samika (1), Tolar, Le Marek, Marešal, Pužol (3), Tuja (8), Ragond (9), Rulandson.

Treneri: Filip Blan i Olivije Leka.

SRBIJA: Kovačević, Bojović, Bjelica (11), Janić (9), Petković, Samardžić, Grbić (2), Nikić (12), Gerić, Miljković (19), Starović, Podraščanin (9).

Treneri: Igor Kolaković i Željko Bulatović.

Efektno su se "plavi" revanširali Francuzima za poraz u prvom meču. U drugom susretu ostvaren je maksimalan trijumf. Posle odlično odigranog prvog i dela drugog seta, do drugog tehničkog odmora, gosti su dozvolili domaćinu da prednost Srba od 16:12 potpuno preokrene i dođu do vođstva, prvo sa 22:21, a potom i do dve set-lopte. Usledila je "infarkt"-završnica, u kojoj su izabranici Igora Kolakovića iskoristili sedmu set-loptu za vođstvo od 2:0.

U trećem setu igralo se izjednačeno do drugog tehničkog tajm-auta, a potom su odbojkaši Srbije preuzeli konce igre u svoje ruke i sigurno okončali treći set i meč.

"Zadovoljan sam današnjom igrom i pobedom, jer ovo je bila jako važna utakmica i zbog morala i zbog nastavka takmičenja. Naročito taj drugi set, koji je presudio. Tu smo pokazali da imamo strpljenja i da možemo da budemo koncentrisani do kraja. Nadam se da ćemo ovako igrati i u nastavku Svetske lige. Ovo je ekipa koju mi spremamo za Peking i bilo bi korisno da odemo na finalni turnir Svetske lige. Te utakmice će nam biti dodatno iskustvo. Zato mislim da nam je važno da idemo u Rio", istakao je Nikola Grbić, kapiten "plavih".

"Zadovoljni smo pobedom i načinom na koji smo završili ovu izuzetno napornu turneju, tri teške sedmice Svetske lige. Sada imamo mogućnost da produžimo našu nadu da se kvalifikujemo na finalni turnir u Riju.

Današnja utakmica je bila izuzetno naporna, u jako teškim uslovima u dvorani. Bilo je izuzetno sparno, ali mislim da ovo nisu uslovi za spektakl, iako su obe ekipe dale sve od sebe. Juče mi nismo imali strpljenja, danas Francuzi nisu imali snage i koncentracije, a na našu sređu, ipak se iz Francuske vraćamo sa jednom pobedom", izjavio je Igor Kolaković, selektor reprezentacije Srbije.

- Nismo uspeli da odigramo kao juče, zapravo, danas je Srbija bila mnogo bolja i zasluženo je pobedila. Ostaje nam da se do narednog vikenda maksimalno spremimo i zabeležimo pobede protiv Venecuele", kratko je rekao Žerar Ardi-Desors, kapiten nacionalnog tima "trikolora".

"Uporedio bih ovaj vikend sa prošlim. I tada smo napravili veliki uspeh u prvom meču, pobedili Brazil, a to smo uspeli i juče protiv Srbije. Tokom celog drugog susreta smo trčali za Srbijom i na kraju je nismo stigli. Imali smo dve šanse, ali kad Srbija zaigra ovako, snažno kroz sredinu i sa raspoloženim Miljkovićem, onda malo koja reprezentacija na svetu može da računa na pobedu", objasnio je Filip Blan, selektor Francuske.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара