Odbojkašice Srbije počele pripreme za Ligu nacija

Ženska seniorska reprezentacija Srbije okupljanjem u beogradskom hotelu “M” počela je pripreme za Ligu nacija 2018. Seniorke Srbije će trenirati u dvorani USC “Voždovac” na Banjici u Beogradu.

Finalni turnir će se odigrati od 27. juna do 1. jula u Nanđingu, a pored Kine nastupiće i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, na pripreme je pozvao 22 igračice, a na okupljanju ih je bilo 10.

"Moram da kažem da mi je velika čast što sam opet pozvana na pripreme seniorske reprezentacije i naravno, ne samo meni, nego i ovim mlađim igračicama, zato što mislim da je to san svake devojke koja trenira odbojku. Da bude član seniorske reprezentacije, bilo u timu, među 14 ili 12 igračica, ili na pripremama, mislim da je to velika stvar", rekla je primač Katarina Lazović.

Na spisku su:
Tehničari: Bojana Živković (Le Kane, Francuska) i Aleksandra Ćirović (Vizura, Ruma).

Korektori: Sanja Malagurski (Fopapedreti Bergamo, Italija) i Jovana Jovičić (Železničar, Lajkovac).

Blokeri: Jovana Stevanović (Pomi Kazalmađore, Italija), Mina Popović (Fopapedreti Bergamo, Italija) i Maja Aleksić (Vizura, Ruma).

Primači: Bojana Milenković (Crvena zvezda), Sara Lozo (Vizura, Ruma) i Katarina Lazović (Vizura, Ruma).

Preostalih 12 igračica će se naknadno priključiti pripremama u zavisnosti od obaveza u klubovima. Prozivku je izvršio Aleksandar Vladisavljev, drugi trener seniorki Srbije.
Zoran Gajić, predsednik OSS, pozdravio je seniorke na početku priprema i poželeo im dobre rezultate.

Seniorke Srbije će sve utakmice u Ligi nacija 2018. igrati utorkom, sredom i četvrtkom.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije će tokom I vikenda (4. grupa), 15 - 17. maja igrati u Barueri sa domaćinom Brazilom, Japanom i Nemačkom. Prvi rival Srbiji biće Japan, a zatim Nemačka, pa Brazil.

II vikend će se odigrati 22 - 24. maja, a Srbija će igrati u 7. grupi u Makau sa Kinom, Poljskom i Tajlandom.

Seniorke Srbije biće domaćini selekcijama Rusije, Turske i Belgije u okviru 10. grupe, III vikenda 29 - 31. maja u novoj Hali sportova u Kraljevu. U prvom meču, Srbija će igrati protiv Rusije, a zatim protiv Belgije, pa Turske.

IV vikend je na programu 5 - 7. juna, a seniorke Srbije će igrati u 13. grupi, u Roterdamu, sa Holandijom, Italijom i Dominikanskom Republikom.

Poslednji, V vikend će se odigrati 12 - 14. juna, a Srbija će igrati u 20. grupi u Santa Feu, u Argentini, sa domaćinom, SAD i Korejom.


 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво