Odbojkaški večiti derbi pripao Crvenoj zvezdi

U derbiju 7. kola Viner Štediše Super lige odbojkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 3:1(26:28,25:19,25:22,25:20) u setovima i tako su ponovo zauzeli prvo mesto na tabeli.

U dvorani u Šumicama, pred oko 500 gledalaca, utakmicu su sudili Jovanović i Bijelić iz Beograda.

Crvena zvezda: Zindović 12, Stefanović 1, Ćulafić, Pajić, Majstorović, Bojović 10, Milutinović, Ilić 6, Terzić 18, Dokić 31, Mitić i Vujić.

Partizan: Stević 17, Stojisavljević, M. Samardžić, F. Samardžić, Šolović, Nićiforović 8, Kostić 2, Mijailović 9, Furanjanin 6, Vugnjević, Atanasijević 23, Ilić.

Odbojkaši Crvene Zvezde u velikom beogradskom derbiju zasluženo su savladali mladu i poletnu ekipu Partizana. Osim prvog seta, kada je Partizan igrao veoma nadahnuto, preostali deo susreta protekao je u znaku nadmoćnosti Crvene zvezde.

U timu crveno-belih dominantne figure su bili Terzić i Dokić, iako je domaćin bio lišen pomoći mladog blokera Rašića. Na drugoj strani, u ekipi Partizana najubedljiviji utisak ostavio je Atanasijević koji je, osim 23 postignuta poena, bio nerešiva enigma za protivnika i na mreži.
Ekipa Crvena zvezda je napravila samo jednu grešku manje od tima Partizana (23: 24 greške). Blok Crvene zvezde, međutim "radio" je mnogo bolje od protivnikovog 13:6)..

"Da smo prvi set dobili ubedljivije, a ne na razliku, možda bi se utakmica i drugačije razvijala. Dobro smo parirali Crvenoj zvezdi, koja, mora se priznati, ima najbolji sastav u našoj zemlji i vrlo je teško igrati protiv takve ekipe", rekao je nakon utakmice trener Partizana Milan Žarković.

Njegov kolega na klupi Crvene Zvezde Željko Bulatović smatra da je odsustvo Rašića u mnogome poremetila njegove planove, ali da su zamene odigrale sasvim korektno:

Mi imamo kvalitetan tim i bez obzira na povrede po potencijalu treba uvek da igramo na visokom nivou. Nama je blok bio nešto slabiji nego na prethodnim utakmicama, jer nam je Atanasijević iz Partizana zadavao dosta problema", istakao je Bulatović.

Borac - Vojvodina 3:2

U utakmici sedmog kola prvenstva države  u Pančevu odbojkaši domaćeg Borca savladili su ekipu novosadske Vojvodine sa 3:2 (26:24, 25:22, 23:25, 24:26, 16:14).

U dvorani "Strelište" pred 400 gledalaca sudili su: Ćuk iz Beograda i Kovačević iz Kraljeva.

Borac: Farkaš, Knežević, Simjonović, Stolović, Dangubić, Tomić, Spasojević, Kovačević, Milošević, Radanović, Janjušević, Krnić i Foznić.

Vojvodina: Mutabžija, Škundrić, Veselinović, Basta, Petrović, Mirosavljević, Vemić, Ćupković, Dragšin, Ćurović, Ćorić, Ćubrilo, Janković, Maksimović i Jovović.

Posle 55 minuta igre domaći su vodili sa 2:0. U naredna dva seta Pančevci su imali osetnu prednost (21:18 i 24:21), ali su posustali u finišu i eks-šampioni su usei da se izbore za rulet- set. U petom, odlučujućem setu gosti su vodili sa 13:12, ali su, na kraju, odbojkaši Borca trijumfovali sa 16:14.

Kod pobednika su se istakli Spasojević, Foznić, Knežević i Simjonović, a kod gostiju bolji od ostalih bili su Vemić, Petrović i Ćorić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво