Terzić za RTS: Zlato osvojeno na neverovatan način

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić kao gost Drugog dnevnika RTS-a izjavio je da ne pamti da je neka reprezentacija ovako ubedljivo osvojila zlatnu medalju, kao i to da je doček ispred Skupštine pravi razlog zašto profesionalci treba da igraju.

Na čestitke zbog ostvarenog rezultata, selektor Terzić je rekao da je ova zlatna medalja posebna.

"Veoma specifično je osvojena ova medalja. Osećaj osvajanja zlata je sjajan, osvojili smo ga samo u Beogradu 2011. godine uz dosta sreće, ovo je nešto sasvim drugačije, ipak je malo neočekivano, uz dosta sumnje, ali neverovatno je to da smo ga osvojili na ovakav način, ne pamtim da je neka zemlja to uradila, na ovakav način, a to je dodatni razlog za zadovoljstvo", rekao je selektor Terzić.

Terzić je rekao da su njegove izabranice preuzele glavnu ulogu u stvaranju atmosfere i tima.

"Uloga stručnog štaba postoji, ali nije odlučujuća, odlučujuća je uloga devojaka. One su napravile ekipu, fluid i koheziju. Od prve utakmice kad smo pobedili Češku, pa do kraja prvenstva sve je bilu u uzlaznoj putanji i izgledalo jako lepo", izjavio je Terzić.

Selektor je rekao da je kruna osvajanja zlatne medalje bio doček ispred Skupštine pred mnogobrojnim navijačima.

"Doček je nešto posebno, 2006. godine, posle SP u Japanu, bili smo na terasi, sada nam je drugi put... To je nešto što ne može da se poredi ni sa čim, to ne može nijedan novac sveta da kupi, ta količina ljubavi, poštovanja i vere koja izbija iz naroda koji te čeka kod kuće što je pravi razlog zašto se igra, sve ostalo prolazi, ali ovo su sećanja koja ostaju do kraja života", izjavio je selektor. 

Terzić je rekao da je zadovoljan što njegove izabranice iz godine u godinu sebi postavljaju velike ciljeve i granice koje stalno pomeraju.

"Ja se iskreno nadam da će se granice koje sami sebi pravimo poslednjih deset godina uvek pomerati, stalno imamo nove ciljeve i medalje, na kraju smo uspevali da ih osvojimo, sada je na redu medalja sa Svetskog prvenstva, želja je da ponovimo bar bronzu iz 2006, ali i da budemo bolji ako je to moguće", rekao je Terzić za RTS.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара