Srbija ubedljivo do finala Evropskog prvenstva

Srbija – Turska 3:0 (25:17, 25:12, 25:21). Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva pošto je u drugom polufinalnom duelu ubedljivo savladala selekciju Turske sa 3:0 u setovima. Srbija će u nedelju od 17.00 časova igrati protiv Holandije za zlatnu medalju. Finalni meč možete pratiti u direktnom prenosu na našem Prvom programu kao i putem lajv striminga na našem portalu.

Izabranice Zorana Terzića su do pobede došle novom maksimalnom pobedom, po setovima 25:17, 25:12, 25:21, za sat i 18 minuta igre.

Srpske odbojkašice od samog starta meča imale su kontrolu, već su na prvom tehničkom tajm-autu imale tri poena prednosti (8:5), a u još jačem ritmu igrale su u nastavku susreta.

U igri Turske gotovo ništa nije funkcionisalo, dok je Srbija bila izuzetno kvalitetna na prijemu, koji su kontrolisale Brankica Mihajlović, Tijana Malešević i Jelena Blagojević, što je s druge strane donelo sigurnost u napadu.

Tehničar Bojana Živković je odlično proigravala saigračice, a raspoložene u napadu su bile Tijana Bošković i Maleševićeva, kao i srednji blokeri Jovana Stevanović i Stefana Veljković, što je Srbiji na kraju i donelo ubedljiv i lak trijumf nad Turskom.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 21 poenom, dok je Brankica Mihajlović upisala 12 poena.

Srbija će u nedelju od 17.00 časova u borbi za zlatnu medalju igrati protiv Holandije koja je pobedila Azerbejdžan sa 3:2.

Finalni meč možete pratiti u direktnom prenosu na našem Prvom programu kao i putem lajv striminga na našem portalu.

Tok meča:

20.35 - Kraj meča, Srbija je u finalu Evropskog prvenstva! Naše reprezentativke dobijaju i treći set 25:21 i sa maksimalno pobedom od 3:0 protiv Turske odlaze u finale.

20.15 - Nešto bolja igra turske reprezentacije u ovom setu ali Srbija vodi i posle drugog tehničkog tajm-auta 16:13. 

20.04 - Srbija vodi i na prvom tehničkom tajm-autu trećeg seta - 8:6. 

19.52 – Rutinski i veoma ubedljivo reprezentacija Srbije osvaja drugi set rezultatom 25:12. Totalna dominacija naših igračica koje su i u napadu i u odbrani odigrale superiorno u ovom setu.

19.44 – Fantastično funkcioniše igra Srbije, 16:8 na drugom tehničkom tajm-autu. 

19.37 – Naše odbojkašice nastavljaju u istom ritmu i na prvi tehniči tajm-aut u drugom setu odlaze sa prednošću 8:3. 

19.28 – Srbija osvaja prvi set rezultatom 25:17. Odlična igra našeg tima koji je dominirao tokom celog seta. Turkinje nisu imale rešenja za odličnu igru Tijane Bošković u napadu, naše igračice su vrlo malo grešile za razliku od protivnika.

19.17  – Reprezentativke Srbije nastavljaju sa odličnom igrom i na prvi tehnički tajm-aut odlaze sa prednošću 16:9 

19.08 – Odličan start naših igračica, Srbija vodi sa 8:3 na startu drugog polufinalnog duela. 

19.02 – Počeo je polufinalni meč. 

18.54 – Odbojkašice Srbije i Turske izašle su na teren, sledi zagrevanje i intonitanje himni. Početak meča kasnio je zbog trajanja prvog polufinalnog duela između Holandije i Azerbejdžana.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво