Читај ми!

Nova pobeda odbojkašica Srbije, pala i Holandija

Odbojkašice Srbije ostvarile su i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu, pošto su u meču drugog kola grupe D bile bolje od Holandije sa 3:0 u setovima (29:27, 25:17 i 25:23). Naredni meč Srbija igra protiv Belgije u nedelju od 15 časova.

Najveća borba i najkvalitetnija odbojka u ovom meču viđena je u prvom setu, pogotovo u njegovom samom finišu, u kojem se igralo "na razliku". Iako su Holanđanke vodile gotovo sve vreme, Srpkinje su uspele da se vrate a onda nakon velike borbe uz bolju koncentraciju dođu do 29:27 i prednosti u setovima.

Taj finiš i viđena drama "dala je krila" izabranicima Zorana Terzića a dodatno sputala devojke iz zemlje "lala i vetrenjača", pa je u drugom setu na terenu maltene postojao samo jedan tim - srpski, koji je drugi set dobio sa ubedljivih 25:17, uz napomenu da je prednost u bila u nekoliko navrata i dvocifrena.

Treći set doneo je konsolidaciju Holanđanki i nastavak dobre igre Srpkinja, pa ni jedan tim nije uspeo da se "odlepi". Igralo se poen za poen, da bi na 18:18 igračice u belim dresovima preuzele kontrolu i uz manje probleme privele set i meč kraju - 25:23, za ukupnih 3:0 i drugu pobedu na šampionatu u Azerbejdžanu.

"Prva utakmica posle duže vremena koju smo odigrali, možda ne onako najbolje što znamo, ali vrlo blizu toga. Ono što mene raduje nisu samo neki elementi vezano za tehniku i taktiku, već što su motiv i želja opet prisutni. To je donelo ovakav rezultat", rekao je selektor Terzić. 

Naredni meč Srbija igra u nedelju od 15 časova protiv tima Belgije, uz prenos na RTS-u.

Tok meča: 

20.15 – Kraj meča, Srbija je savladala Holandiju sa 3:0. U trećem setu bilo je 25:22.

20.02 – Velika borba u trećem setu, 16:16. Igra se poen za poen...

19.48 – Prva pauza u trećem setu napravljena je pri vođstvu Holandije od 8:6. 

19.36 – Završen je i drugi set, ponovo su uspešnije bile igračice Srbije - 25:17. Iako su u finišu devojke u narandžastom vezale par dobrih napada, pobednik seta se nije dovodio u pitanje. Sledi petominutna pauza... 

19.23 – Pobeda u prvom setu veoma pozitivno uticala je na srpske igračice, koje u drugom setu igraju znatno bolje i slobodnije, i vode na drugom tehničkom domoru sa 16:9. 

19.04 – Kraj prvog seta, posle velike borbe i velikog preokreta osvojile su ga odbojkašice Srbije - 29:27.

Set je rešen "na razliku", viđena je prava igra nerava, nadmudrivanje i na kraju spretnije i sretnije bile su Srpkinje. 

18.52 – Mnogo pauza zbog čelendža. Holandija i dalje u prednosti... 

18.43 – Na drugi tehnički tajm-aut Holandija odlazi sa 16:13. 

18.37 – Uzvraća Srbija, koja dolazi do izjednačenja - 10:10! 

18.30 – Bolje su u meč ušle Holanđanke, koje na prvom tehničkom tajm-autu imaju prednost od 8:3. Mnogo problema u fazi napada za srpski tim...

18.20 – Meč je upravo počeo... 

18.10 – Sa malim zakašnjenjem zbog trajanja prethodnog meča, odbojkašice Srbije i Holandije izašle su na teren. Meč će uskoro početi...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи