Читај ми!

Srbija pobedom počela nastup na Evropskom prvenstvu

Srbija – Češka 3:0 (25:22, 25:16, 25:23). Odbojkašice Srbije trijumfom su započele takmičenje na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto su u prvom kolu Grupe D savladale Češku. Izabranice Zorana Terzića naredni meč igraju protiv Holandije (subota, 18.00, RTS 2).

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uspešno je počela učešće na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je sa 3:0 (25:22, 25:16, 25:23) u Gandžiju savladala selekciju Češke.

Posle nervoznog početka meča i izjednačene borbe sa Čehinjama, izabranice Zorana Terzića u finišu prvog seta prave seriju od 6:0 i rešavaju prvi deo igre u svoju korist – 25:22.

U drugom setu, Srbija je delovala veoma ubedljivo, i sa lakoćom osvaja taj deo igre rezultatom 25:16.

Treći deo igre doneo je najveću neizvesnost. Čehinje su vodile tokom čitavog seta, na drugom tehničkom tajm-autu imale veliku prednost od 16:11.

Ipak, Srbija najpre stiže do izjednačenja od 20:20, a onda u samoj završnici i do pobede – 25:23.

"Trebalo bi da budemo zadovoljni što smo prvu utakmicu na prvenstvu, koja je uvek teška, pobedili i to maksimalnim rezultatom", rekao je selektor reprezentacije Zoran Terzić.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tijana Bošković sa 22 poena, a najbolje je pratila Stefana Veljković sa 13. U redovima Češke najbolja je bila Aneta Havličkova sa 14 poena.

"Nismo imali nekih većih problema što se tiče rezultata, osim malo u trećem setu. Rekao sam im na početku tog seta da probamo da prelomimo meč, a ne da čekamo kraj, međutim, nije bilo tako. Ipak smo u završnici odigrali dosta dobro. Moramo da da budemo pametni i da znamo da to neće stalno uspevati. Moramo da znamo da dižemo nivo igre iz utakmice u utakmice ako hoćemo da budemo pravi protiv najjačih protivnika", rekao je Terzić.

Srbija će u drugom kolu Grupe D u subotu igrati protiv Holandije od 18.00 (RTS 2), dok u nedelju igra protiv Belgije.

"Holandija je mnogo teži protivnik... One su aktuelne vicešampionke Evrope i četvrtoplasirane sa Igara u Riju. Imaju fantastičnu ekipu i sigurno će biti teško pobediti sutra. Eventualna pobeda bi nam značila mnogo, jer bismo bili veoma blizu toga da budemo prvi u grupi. Verujem da ćemo da odigramo bolju utakmicu nego danas i s više motiva i hrabrosti. Nadam se da ćemo uspeti da pobedimo", rekao je Terzić.

Ovako je protekao duel sa Čehinjama:

16.39 – Kraj meča! Srbija osvaja i treći set – 25:23.

Odlično su srpske odbojkašice odigrale kraj trećeg seta, preokrenule rezultat i, posle velike borbe, ostvarile ubedljiv trijumf na početku Evropskog prvenstva. 

16.35 – Ušli smo u neizvesnu završnicu trećeg seta – 21:21. 

16.23 – Češka vodi sa 16:11.

Period dobre igre češkog tima, uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka, ali i nezalaganje srpskih odbojkašica, donose protivniku velikih pet poena prednosti pred ulazak u završnicu seta. 

16.14 – Na prvom tehničkom tajm-autu u trećem setu, Češka vodi sa 8:7.

Krenule su Čehinje znatno agresivnije u trećem delu igre, ali čini se da srpske odbojkašice drže situaciju pod kontrolom. 

16.01 – Srbija osvaja drugi set rezultatom 25:16.

Ubedljiva igra srpskih odbojkašica u drugom setu, čije osvajanje niti u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje. 

15.50 – Na drugom tehničkom tajm-autu Srbija vodi sa 16:9.

Uhvatile su ritam izabranice Zorana Terzića i održavaju visoku prednost stečenu na prvom tehničkom tajm-autu. 

15.41 – Odličan početak drugog seta, Srbija vodi sa 8:2.

Nastavile su srpske odbojkašice u ritmu sa kraja prvog seta i, uz poboljšan blok i servis, lako stižu do šest poena prednosti na prvom tehničkom tajm-autu. 

15.31 – Srbija osvaja prvi set rezultatom 25:22.

Srpske odbojkašice prave seriju od 6:0 i stižu do 20:14. Kada je izgledalo da je set već osvojen, bude se Čehinje i prave seriju od 3:0 i stižu do 23:22. Ipak, završnica pripada Srbiji, samim tim i prvi set. Tijana Bošković najbolja na terenu sa devet osvojenih poena. 

15.18 – Češka sada vodi sa 16:14.

Nervozan početak na obe strane, srpske odbojkašice već su napravile sedam grešaka. I dalje se igra gotovo poen za poen, potrebno je uložiti malo veći napor da bi se stiglo do osvajanja prvog seta. 

15.08 – Na prvi tehnički tajm-aut na meču, Srbija odlazi sa prednošću od 8:6.

Izjednačen početak utakmice, Srbija prvi put ima dva poena prednosti. Odličan početak za korektora Srbije Tijanu Bošković, za koju odbrana Čehinja nema rešenje. 

15.01 – Počeo je meč.

14.57 – Intonirane su himne Češke i Srbije, uskoro će početi meč.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи