Grbić i Stanković za RTS: Srpski inat nas naterao da izborimo bronzu

Gosti Drugog dnevnika RTS-a bili su selektor Nikola Grbić i kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Dragan Stanković osvajači bronzane medalje na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Selektor Grbić rekao je da draž osvojene medalje način na koji je ona osvojena, nakon šokantnog poraza u polufinalu.

"Bilo je jako teško, momci su na licima pokazivali iskrenu tugu. Motivisati, ali i izaći ponovo na teren i boriti se za bronzu nakon poraza u polufinalu, nakon samo 24 sata nije lako. Oduševljen sam bio njihovim pristupom, željom i emocijama ostavljenim na terenu. Imali smo deficit od 2:1 i uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist i pobedimo jednu zaista odličnu selekciju Belgije", rekao je selektor Nikola Grbić.

Kapiten Dragan Stanković je govorio o već sličnim iskustvima i šokantnim porazima koje je iskusio sa reprezentacijom.

"Taj meč na Olimpijskim igrama je takođe teško pao, ali posle tog meča smo imali šanse da se 'vadimo' i izborimo plasman u četvrtfinale. U subotu je bilo drugačije jer je to bio šok za sve nas, odlično smo odigrali prva dva seta i prvi deo trećeg, usledio je neshvatljiv pad, dopustili smo protivniku da se probudi i da se kroz dobru igru vrati i pobedi. Bila je teška noć nakon toga za sve nas, ali smo znali da je najbolji lek bronzana medalja, koja je sav trud, rad i odricanje tokom leta nagradila", rekao je Stanković

"Nije bilo lkako, protivnik je vodio sa 2:1 bio u prednosti, ali se naš inat probudio u pravom trenutku, bodrili smo jedni druge, klupa je pomogla da se energija podigne na viši nivo, a protivnik je video na našim licima da smo tu i spremni za borbu pa su zato ustuknuli i dali nam prostor koji smo iskoristili, prvo izjednačili a potom i pobedili", dodao je Stanković. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво