Vučić i Grbić “izanalizirali” odbojkaško EP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić "izanalizirao" je sa selektorom reprezentacije Srbije Nikolom Grbićem Evropsko prvenstvo u Poljskoj posle osvajanja bronzane medalje srpskih odbojkaša.

Vučić je u zgradi Predsedništva primio odbojkaše, zajedno sa svetskim prvakom u džudou Nemanjom Majdovim, i pokazao da je pratio i da je veoma upućen u dešavanja sa odbojkaškog kontinentalnog takmičenja.

"Iznenadilo me je to što su Nemci zamalo pobedili Ruse u finalu, mislio sam da je velika razlika u kvalitetu na ruskoj strani. Belgija realno nije bolja od nas, ima možda jednog dobrog igrača", obratio se Vučić selektoru Grbiću.

Grbić se složio da je Srbija jača od Belgije, ali i od mnogo evropskih selekcija.

"Ipak, ponekad je sve uzalud ako perfomansa tog dana i momenta nije na terenu bolja od protivnika. Jesmo bolji na papiru, ali papir ne igra, već mi", odgovorio je Grbić.
Legendarni odbojkaš podsetio je da u ovom trenutku postoji 10 reprezentacija koje mogu da dođu do medalje, podsetivši da nijedna sa prošlog Evropskog prvenstva koje su bile među četiri najbolje nije ušla u polufinale ovogodišnjeg, a Vučić je znao da nabroji učesnike.
"Poljska, Bugarska... ", rekao je Vučić, a potom ga je Grbić prekinuo dodavši još Francusku i Sloveniju.

"Slovenija neće skoro ići preko četvrtfinala. Za Francuze nisam siguran. Vidim da su se pojačale pribaltičke i skandinavske zemlje, Estonci i Finci", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je "pecnuo" Grbića da u borbi za treće mesto protiv Belgije, u bitnoj situaciji, nije zatražen "čelendž", na šta su se odbojkaši nasmejali.

Vučić je upitao i da li je Rus Mihajlov isti igrač koji je igrao iz doba kada je Nikola Grbić bio kapiten državnog tima.

"Jeste? I još onako igra... Baš je dobar. Belgiju su u polufinalu počistili da ovi nisu prešli 15 poena po setu", kazao je Vučić i dodao da mu je glupo što se naredni šampionat održava u četiri zemlje, ali da razume da veliku ulogu u tome igra novac.

Odbojkaši Rusije postali su prvaci Evrope pobedom u finalu nad Nemačkom 3:2, a identičnim rezultatom Srbija je savladala Belgiju u borbi za treće mesto.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво