Читај ми!

Odbojkaši osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu

Srbija – Belgija 3:2 (25:17, 22:25, 19:25, 25:22, 15:12). Odbojkaši Srbije savladali su Belgiju u utakmici punoj preokreta u Krakovu i osvojili bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. "Orlovi" odlično počeli meč, dozvolili Belgiji da preokrene, a onda uložili poslednje atome snage da dođu do medalje. Rusija osvojila zlato pobedom nad Nemačkom u finalu od 3:2

Odbojkaška reprezentacija Srbije ipak će se u Beograd vratiti sa medaljom oko vrata. U izuzetno napetom i neizvesnom meču, Srbija je savladala Belgiju sa 3:2 i osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Izabranici Nikole Grbića odlično su počeli meč i osvojili prvi deo igre rezultatom 25:17. Odlično je funkcionisao blok Srbije, dok je napad delovao prilično sigurno i Belgijanci nisu imali rešenje za našu igru.

Ipak, već u sledećem setu Belgija pronalazi ravnotežu, počinje da igra bolje i posle nekoliko grešaka srpskog tima stiže do izjednačenja u setovima.

Kao da je u tim trenucima opala koncentracija u srpskom timu, selektor Grbić pokušao je sa izmenama, ali Belgijanci su ušli u ritam i osvajaju i treći set rezultatom 25:19.

Kada je bilo najteže, srpski odbojkaši su se "otreznili" i odlučnom igrom stigli do petog seta – 25:22.

U neizvesnom odlučujućem setu, prevagu je odnela odbrana srpskog tima, ali pre svega fantastični Dražen Luburić, koji je meč završio kao najefikasniji pojedinac sa 26 poena.

Uroš Kovačević je upisao 16 poena, Srećko Lisinac 15, a Nemanja Petrić 13. Najbolji u poraženom timu bili su Simon van de Vorde i Gert van Vale sa po 16 poena.

Srbija je tako osvojila bronzu, dok su u velikom finalu sastaju Rusija i Nemačka (20.30, RTS 2).

Čestitke Aleksandra Vučića, premijerke Brnabić i ministra Udovičića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku odbojkašima Srbije za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

"Iskrene čestitke srpskim odbojkašima na osvojenoj bronzanoj medalji na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Vaša velika želja, požrtvovanost i izuzetan timski duh i sloga uvek su vam donosili medalje, na koje smo ponosni. Nema sumnje da će ova generacija i ubuduće biti u samom vrhu evropske i svetske odbojke", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je Odbojkaškoj reprezentaciji Srbije osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

"U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime čestitam vam osvajanje bronzane medalje na takmičenju u Poljskoj. To što ste se izborili mesto među tri najbolje ekipe u Evropi, pokazatelj je Vaše snage i odlučnosti da ne odustajete od zacrtanog cilja", poručila je u čestitki Brnabić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je odbojkašima Srbije na osvojenoj bronzanoj medalji na prvenstvu Evrope u Poljskoj.

"Bronzana evropska medalja za naše odbojkaše je još jedna u nizu potvrda da Srbija ima sjajnu odbojkašku tradiciju, ali i budućnost u kojoj nas očekuju novi evropski i svetski uspesi! Čestitam našim reprezentativcima, stručnom štabu i Odbojkaškom savezu Srbije!", navodi se u čestitki ministra.

Ovako je protekao meč za bronzu: 

20.02 – Srbija osvaja peti set rezultatom 15:12 i dolazi do bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

Povela je Srbija sa 3:0 na početku seta, Belgijanci se vratili. Ponovo su "orlovi" stigli do tri poena prednosti, otišli na promenu strana na 8:6, ali nije moglo bez uzbuđenja. Ipak, Srbija osvaja prelep poen za 15:12 i bronza je na grudima srpskih odbojkaša. 

19.40 – Srbija dobija četvrti set i stiže do izjednačenja 2:2.

Neizvestan set pripada Srbiji, koja je sve vreme držala prednost od nekoliko poena (8:6, 16:14), ali Belgijanci su nekoliko navrata stizali do izjednačenja. Ipak, odlični Dražen Luburić u finišu seta osvaja važne poene za "orlove". Pobednika meča odlučiće taj-brejk. 

19.08 – Belgija osvaja i treći set 25:19 i preokreće rezultat na 2:1.

Ovoga puta Belgijanci su bili ubedljivi od početka do kraja seta. VImali su prednost već na prvom tajm-autu (8:4), prednost zadržali i na drugom (16:12) i bez prevelikih problema priveli set kraju. 

18.29 – Belgija osvaja drugi set 25:22 i dolazi do izjednačenja u setovima.

Ponovo je Srbija dobro počela set (8:7, 16:14), ali Belgijanci uzvraćaju i brzo stižu do izjednačenja, a onda i vođstva (18:16). Pokušala je Srbija do kraja seta još jednom da preokrene, ali Belgijanci osvajaju drugi set. 

17.56 – Srbija ubedljivo osvaja prvi set rezultatom 25:17.

"Orlovi" su krenuli snažno od samog početka, imali prednost na tehničkim tajm-autima (8:4, 16:9) i lagano priveli set kraju. Odlično funkcioniše blok Srbije, Podraščanin je dominantan, dok napad sa krajeva deluje vrlo konstantno. 

17.30 – Počeo je meč.

17.25 – Intoniraju se himne Srbije i Belgije.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво